Rotary Haarlemmermeer Schiphol schenkt tandem

16 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen donderdag 15 mei heeft de Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol feestelijk een gloednieuwe tandem(-fiets) overhandigd aan de Stichting Tandem Team. De tandem is een cadeau van de Rotaryclub in verband met het 20-jarig bestaan van Tandem Team.

Tandem Team is twintig jaar geleden gestart met het organiseren en uitvoeren van fietstochten voor blinden (en slechtzienden). Drijvende krachten zijn Chris en Marianne van der Drift. Twintig jaar al gaan blinden en slechtzienden per tandem mee op vakantie. Initiatiefnemers Chris en Marianne rijden de routes voor, leggen vooraf de overnachtingen vast en regelen de sponsors. De meeste deelnemers hebben geen hoog budget. De voorrijders op de tandems betalen overigens zelf hun kosten, net als Chris en Marianne. Veel vrijwilligers besteden hieraan een deel van hun vakantie. Het team bezit eigen tandems, in de loop der jaren gekregen, soms gekocht. Het onderhoud is voornamelijk in eigen beheer. Tijdens de tochten rijdt een busje mee voor vervoer van bagage, reservemateriaal en leeftocht; ook het busje is gesponsord.

De belangrijkste activiteit is de zg. Hemelvaarttocht in de week waarin Hemelvaartsdag valt. Dit is een fietstocht van vijf of zes dagen over een afstand van vijf tot zeshonderd kilometer. Er wordt gereden op maximaal dertien tandems met veertien vrijwilligers (voorrijders) en dertien blinde fietsers. Naast de Hemelvaarttocht neemt het team  veelvuldig deel aan fietsevenementen die elders in Nederland voor blinden en slechtzienden worden georganiseerd.

Het TandemTeam wordt al een aantal jaren gesponsord door de Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol. Enkele leden van deze club zijn als voorrijder actief in het Tandem Team (een van hen heeft al vijftien keer deelgenomen aan de Hemelvaarttocht).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie