Geslaagd Nova College Vavo

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP- Bij ROC Nova College Vavo hebben in totaal 473 van de 566 kandidaten alsnog hun diploma mavo/vmbo-t (121), havo (274) of vwo (105) behaald. Dat is een slagingspercentage van 83,57. In 2012 bedroeg het slaginspercentage 79,2 en in vorig jaar slaagde 82,7%. In Hoofddorp slaagden 29 van de 36 kandidaten voor mavo/vmbo-t, 46 van de 56 kandidaten hebben hun havo diploma behaald en 25 van de 31 kandidaten hebben hun vwo diploma in de tas.

Deze aantallen zijn exclusief de diploma's die gedurende het schooljaar zijn uitgereikt nadat de kandidaat de nog benodigde vakken had afgerond. Bij de meeste examenkandidaten voor het diploma ging het om enkele vakken die ze nog moesten afronden voor het diploma. De overige studenten volgden het volledige programma.

Vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs) biedt jongeren en volwassenen een extra kans om hun diploma of certificaten mavo/vmbo-tl, havo en vwo te behalen. Het Nova College Vavo verzorgt vrijwel alle reguliere vakken. In Hoofddorp kan men bovendien een cursus Engels volgen als voorbereiding op de examens voor de Cambridge certificaten. Voor meer informatie www.novacollege.nl/vavo.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie