Feestelijke start aanleg Ringdijkpark op Schiphol Logistics Park

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Woensdag 2 juli wordt de start gevierd van de aanleg van het Ringdijkpark met de bewoners van de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug en de bedrijven op Schiphol Logistics Park. Het park vormt een groene bufferzone tussen de huizen aan de Aalsmeerderdijk en de bedrijfspanden op het logistieke park.

Het Ringdijkpark is een belangrijk onderdeel van de groene rand rond het bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. De basis van het ontwerp wordt gevormd door de wensen die in een aantal overleggen zijn neergelegd door de aanwonenden van dit buurtpark. Het uiteindelijke ontwerp is van de hand van Delva Landscape Architects uit Amsterdam en uitgewerkt door MUG Ingenieursbureau. Aannemer J. Den Breejen uit Hoofddorp brengt de plannen tot uitvoering en verwacht dat het park in het voorjaar 2015 voor het publiek toegankelijk zal zijn. Opdrachtgever is Schiphol Logistics Park C.V.

Multifunctioneel ontwerp

In het ontwerp is onder andere een geluidswand geïntegreerd. Deze vormt samen met de aanleg van ophogingen en glooiingen een afschermende werking naar het bedrijventerrein. Naast uiteraard veel bomen, gras en bloemenweides is er ook ruimte voor speelplekken, zoals een trapveldje. Bewust is afgezien van losse speelelementen, maar wordt gebruik gemaakt van natuurlijke elementen voor het creëren van zit-, klauter en klimplekken. Door diverse looppaden worden diverse wandelroutes mogelijk gemaakt.

Buurtfeest

De start van de aanleg van het Ringdijkpark wordt woensdag 2 juli met de omwonenden gevierd door een openingshandeling verricht door de Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn en de kinderen van de Aalsmeerderdijk, en een aansluitende barbecue. Op het buurtfeest zijn ook diverse kinderactiviteiten aanwezig waarmee benadrukt wordt dat het Ringdijkpark een recreatieruimte biedt voor de huidige en toekomstige generaties.

Nieuwe vestiger

Bedrijventerrein Schiphol Logistics Park ligt direct aan de nieuwe N201, ten zuiden van Schiphol en is een van de meest strategisch gelegen locaties van Nederland. Op slechts 5 minuten van de luchthavenplatforms van Schiphol en direct bereikbaar via de A4. Eindinvesteerder WDP Nederland NV bouwde eerder al een bedrijfspand waar momenteel Rapid Logistics is gevestigd, en is onlangs gestart met de bouw van een tweede pand voor Kuehne + Nagel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie