Column: De glasvezelmollen…

24 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Er is iets gaande in mijn dorp. De komst van de glasvezel. Overal zie je het verschijnen. Eerst de reclamecampagne. Dan de peiling of er genoeg animo is, en dan de komst van de mannetjes. Deze komen deur aan deur netjes vragen of je de glasvezel wil. Zo ook bij mij.

Ik wilde de glasvezel dus niet, want zo zei ik tegen een van de mannetjes dat ik had besloten lui te zijn voortaan. Dat begreep hij niet meteen. Maar ik legde het hem echt netjes uit. Dat ik alles al zo snel vind gaan, en dat ik niet nog meer snelle dingen in mijn huis wil. Nee, sla mij maar over zei ik.

De arme schat vond mij toen al een beetje vreemd, dat zag ik heus wel, en troostte mij met de woorden dat de kabels toch wel gelegd werden en ik altijd nog toegang kon krijgen tot de glasvezelhemel als ik dat toch wilde. En inderdaad op een dag waren, de glasvezelmollen daar. Een roedel mannen in oranje hesjes uitgevoerd met kruiwagen, schop, bezems en meters oranje kabels.

Ze knielden neer bij een boom in mijn voortuin en deden iets onduidelijks op die pek. Die boom hoort daar eigenlijk niet te staan, die is er geplant met de woorden: ach die doet toch niks, en als die wat doet dan wordt het niks! En dat moet je dus nooit tegen een boom zeggen. Die boom is inmiddels ver boven mijn huis uitgegroeid, en staat daar dan wel heel lelijk te wezen, maar staat er toch maar mooi. Ik ben dus gehecht aan die boom. Maar de glasvezelmollen weten dat dus niet. Die rommelden wat bij zijn wortels en staken een schop in de grond. Daarop stoof ik naar buiten. De glasvezelmollen begrepen mij niet direct, en dat kwam omdat zij heel vloeiend Pools spraken en ik niet.

Ik zwaaide maar wat met handen richting boom en keek daar benauwd bij! Aha, zag ik er eentje denken, de boom! Nee, nee, geen probleem mevrouw. De glasvezelmollen werkten toen heel hard door en veegden ook nog oud blad onder mijn boom weg dat daar al jaren had gelegen.

Misschien heeft straks niet ik maar wel mijn boom een zeer snelle verbinding, en hopelijk is dat er niet eentje richting bomenhemel!

VrouwSimona.nl 24 juli 2014

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie