D66 schrikt van code oranje voor recycling

30 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De D66-fractie in de gemeenteraad is geschrokken van de code oranje die de organisatie Wecycle heeft afgegeven voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten in Haarlemmermeer. D66-raadslid Pablo Meegdes heeft er schrijftelijke vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Haarlemmermeer scoort volgens Wecycle een stuk lager dan in 2010. Toen werd nog 3.8 kilo aan afgedankte apparatuur ingezameld voor recycling. Vorig jaar was dat teruggelopen tot 3.1 kilo. Het landelijke gemiddelde is 4.5 kilo per inwoner.

D66-raadslid Meegdes: "Ik ben geschrokken van deze cijfers voor Haarlemmermeer. De bedoeling is juist om meer te gaan recyclen en niet minder. Ik hoop dat het college inspanningen gaat verrichten om weer op het landelijke gemiddelde te komen en heb daarom het college schriftelijke vragen gesteld." Volgens Meegdes is de Europese doelstelling om in 2019 zelfs 17 kilo per inwoner op te halen. Hij vraagt zich af hoe de gemeente dat wil gaan bereiken.

Het raadslid wil van het college weten of het bekend is met de teleurstellende cijfers en of het een verklaring heeft voor de terugloop en het feit dat Haarlemmermeer onder het landelijk gemiddelde zit. De D66'er wil ook weten wat de gemeente eraan gaat doen om Haarlemmermeer op dat landelijk gemiddelde te krijgen.

Pablo Meegdes vraagt zich ook af of Meerlanden wel voldoende inspanningen doet om het recyclen tot een succes te maken. Mogelijk zijn meer inzamelpunten volgens hem een manier om dit te realiseren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie