31 juli 2014 om 00:00 Activiteiten

Beste lezer,

Graag uw aandacht voor onderstaand persbericht. Heeft u vragen, wilt u achtergrondinformatie of zoekt u meer beeldmateriaal?

Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij zijn goed bereikbaar via e-mail pers@deketelfactory.nl of telefoonnummer 06-51811453.

Hartelijke groet,

Winnie Teschmacher

directeur

De Ketelfactory

Hoofdstraat 44, 3114 GG Schiedam, 010 4738123

www.deketelfactory.nl - info@deketelfactory.nl

Kantoor: woensdag t/m vrijdag 09.30-17.30 uur

https://twitter.com/ketelfactory

https://www.facebook.com/ketelfactory

_________________________________________________________________________________________________________________________________

‘no thing' van herman de vries

20 september t/m 18 januari 2015

Opening zaterdag 20 september van 14.00 tot 16.00 uur

De Ketelfactory toont op de tentoonstelling 'no thing' nieuw werk van herman de vries. De tekeningen die hij selecteerde zijn gemaakt met uiteenlopende materialen, van kleurpotlood tot verbrand hout afkomstig uit zijn woud in Eschenau (D). De kunstenaar maakt speciaal voor de tentoonstelling een installatie met jeneverbessen.

herman de vries (Alkmaar, 1931) verricht zijn leven lang zoektochten naar de relatie tussen mens en natuur. Zijn benadering varieert van wetenschappelijk tot oosters-filosofisch, waarbij zintuiglijkheid, directheid en vrijheid van denken en handelen leidraad zijn. Kunst staat voor hem niet voor het afbeelden van de natuur, maar voor het directe tonen ervan. Natuur, cultuur en wetenschap zijn niet van elkaar gescheiden, maar doorlopend verweven. Vrijheid en precisie gaan samen met een verlangen naar 'alles' en een fascinatie voor het 'niets'.Het oeuvre van herman de vries kent een grote verscheidenheid aan vormen: verzamelingen (zoals ‘het aardmuseum': een grote collectie aardemonsters van over de hele wereld), 'collages trouvés', tekeningen, teksten, installaties, foto's, films en kunstenaarsboeken. Sinds 1970 is hij werkzaam in Eschenau, waar leven en werk als vanzelfsprekend samengaan.

'no thing' valt samen met de tentoonstelling ‘all' in het Stedelijk Museum Schiedam, die een overzicht biedt van het oeuvre van de kunstenaar. Het park 'De Plantage', op de route tussen het Stedelijk Museum Schiedam en De Ketelfactory, is een verbindende factor tussen de twee locaties. herman de vries vertegenwoordigt Nederland op de Biënnale van Venetië in 2015 met de tentoonstelling ‘to be all ways to be', gecureerd door Colin Huizing en Cees de Boer.

Distillatie ‘no thing' zondag 12 oktober van 11.00 tot 16.00 uur

Tijdens de distillatie spreekt Cees de Boer over de filosofische en kunstzinnige aspecten van het werk van herman de vries. Kim Zeegers verzorgt het videoportret van de kunstenaar, dat is opgenomen in Eschenau. Meer informatie over het programma van de distillatie via de website. Reservering verplicht via deketelfactory.nl

De Ketelfactory geeft kunst op een bijzondere manier aandacht. Beweging, ontmoeting en verdieping staan centraal. Kunst en filosofie komen samen in de tentoonstellingen.

Tijdens elke tentoonstelling is er een distillatie, een dag waarop ruimte is voor verdieping. Soms is het een gesprek of een debat, maar het kan ook een lezing, een film of een concert zijn. Het ‘Distillaat' gaat over de verbinding tussen kunst, wetenschap en filosofie, over kijken en denken. Een ding staat vast: tijdens de distillatie ontmoeten en inspireren bezoekers, sprekers en kunstenaars elkaar. Bij elke tentoonstelling verschijnt een publicatie met foto's van de tentoonstelling en korte, heldere teksten.

De Ketelfactory - Hoofdstraat 44 - 3114 GG Schiedam - +31 (0)10 - 473 8123 - info@deketelfactory.nl geopend op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie