Raad praat binnenkort weer over zendmastbeleid

29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad houdt binnenkort een vervolgdebat over het gemeentelijke zendmastbeleid. Dat is donderdag tijdens de raadsvergadering afgesproken.

De raad discussieerde begin juli, in de laatste vergadering voor het zomerreces, langdurig over het antennebeleid. De meeste partijen waren het toen eens met de koers van het college om vooral in te zetten op een goed overleg met providers om de beste locatie voor een zendmast zien te realiseren.

Het bewonerscomité Zendmastprotest vindt echter dat de gemeente veel verder zou moeten gaan. De bewoners pleiten voor een zendmastverbod in woonwijken en een zogeheten voorzorgsprincipe, waarbij de plaatsing van een zendmast om gezondheidsreden kan worden tegengehouden.

Drie insprekers lieten de raad donderdag weten wat ze van de langslepende discussie vinden. Eén van hen, A. van Uden, benadrukte dat de gemeente helemaal niet slaafs het rijksbeleid hoeft te volgen. Volgens hem heeft een gemeente een eigen verantwoordelijkheid en wordt dit ook door rechters bevestigd.

Van Uden wees er daarnaast op dat de gemeenten Renswoude, De Bilt en Veldhoven als beleid hebben vastgelegd om geen zendmasten in woonwijken toe te staan. Hij pleitte ervoor dat Haarlemmermeer dat goede voorbeeld volgt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie