31 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zondag 14 september

Welkom bij het Open Huis van de H. Joannes de Doperkerk

Hoofddorp. De r.k. kerk langs de Kruisweg ken je vast wel. Maar de kerktoren, heb je die wel eens beklommen? Of wil je eens kijken in de gewelvenkelder onder de kerk, waar sinds kort ontmoetingsruimte Het Fundament is gevestigd? Dat kan allemaal op zondag 14 september, als het winterseizoen van start gaat met een bruisend Open Huis.

"En", aldus de organisatie, "die uitnodiging is zeker niet alleen voor onze parochianen. Iedereen - christen of geen christen - is van harte welkom om onze kerk en alles wat daarbij hoort eens te komen bekijken. Tussen 11.00 en 15.00 uur bieden we een zeer gevarieerd programma. Zoals de Uitmarkt in Amsterdam het startsein is voor een nieuw cultureel seizoen, zo willen wij met dit Open Huis mensen laten proeven van een nieuw inspiratieseizoen.

Uiteraard staat bovenaan het programma het bezichtigen van de kerk. Zoals hierboven al gemeld kunnen liefhebbers het hoger opzoeken door de toren beklimmen, of ondergronds gaan om in de kelder kennis te maken met Het Fundament. Boekwinkel Het Kruispunt, de winkel voor het andere boek, religieuze artikelen, bijzondere wenskaarten en nog heel veel meer, is op 14 september ook geopend. En de Bijbelse kerktuin, wil je die eens bekijken? Meld je aan bij de rondleiders voor een mini-rondleiding. Geïnteresseerden zijn welkom bij mini-lezingen over aansprekende onderwerpen, waaronder Op zoek naar God, door Pater Nikolaas Sintobin van het gelijknamige TV-programma. De diverse kerkkoren geven mini-concerten, er is een werkgroepenmarkt en jongerengroep M25 houdt acties voor een goed doel. Uiteraard is er ook aandacht voor de inwendige mens: op het kerkplein worden diverse hapjes en drankjes aangeboden.

De parochie van de H. Joannes de Doperkerk is een actieve gemeenschap, waarvoor 120 vrijwilligers zich dagelijks inzetten. Er zijn vijf verschillende kerkkoren en een divers aanbod van diensten: voor jong en oud, voor ziek en gezond. Want: "zoals Paus Franciscus ons inspireert, zo willen wij kerk zijn: mensen een plek bieden waar iedereen welkom is."

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Nadere info: Patrick Gunther, contactpersoon Open Huis. Tel. 06-52005533, e-mail: patrick@gunthertjes.eu

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie