Haarlemse Jack and the Weatherman in Duycker

29 september 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - Laid back duo uit Haarlem: Jack and the Weatherman komt zaterdag 4 oktober naar Duycker. De band speelt surfpop met een mix van vloeiende raps en funky gitaarspel. Als support nemen zij Dear John en Jake in the Swamp mee. Het concert begint om 20.30 uur en kaarten kosten in de voorverkoop 4 euro incl.

Na succesvolle voorprogramma's van o.a. Chef'Special, Splendid, Stikcy Fingers en Current Swell hebben de jongens van Jack and the Weatherman nu een eigen show in de kleine zaal van Duycker.

Jack and the Weatherman

Met slechts een akoestische gitaar en twee stemmen houden deze jongens het simpel: luchtige liedjes met een kop en een staart, funky gitaarspel met af en toe een lome reggae chop en vloeiende raps met een gezonde dosis humor.

Zanger Berry Krikken (Jack) en gitarist Sebastiaan Weerman (The Weatherman) kende elkaar vanuit de breakdance-scene. Na elkaar een aantal jaren uit het oog te verloren te hebben, kwamen ze elkaar weer tegen bij een surfspot in Bloemendaal.Ze besloten om een avondje te gaan jammen en Jack and the Weatherman was geboren, inmiddels ruim twee jaar geleden.

Afgelopen zomer waren ze te zien op vele festivals door het hele land en hebben ze in augustus hun eerste internationale tour gehad door Frankrijk en Belgie!

Dear John

Dear John is het muzikale alter ego van Dirk-Jan Smit. Binnen een half jaar leerde hij zich zelf gitaar spelen en inmiddels speelde hij al in de halve finale van de grote prijs van Nederland. Zijn catchy pop en doordachte akoestische rock vormen een repertoire vol liedjes die gaan over hoop, reizen, zorgeloosheid, liefde en de vibe van het goede leven. Prachtverhaaltjes die in combinatie met fijne ritmes en feelgood melodieën leiden tot heerlijke maar ook persoonlijke nummers.

Jake in the Swamp

Een op blues en folk geïnspireerde band uit Amsterdam. Jake in the Swamp schrijft en zingt over kleine levenslessen en wispelturige gemoedstoestanden. Met een mix van soul, blues, hip hop en folk, creëert hij een zalige, alternatieve wereld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie