Boekje over de Pastorie op Kaageiland

30 september 2014 om 00:00 Sport

KAAG - "Onze kerkelijke gemeente wordt kleiner, de dominee zoekt een eigen woning. Wat gebeurt er met onze pastorie, meer dan 400 jaar op de Kaag de ambtswoning van onze predikanten? Wordt het pand verkocht? En dan, misschien gesloopt? Moeten we dit 'monument', dat het toch voor velen is, missen?"

Het antwoord kwam vrij snel. Pastoor Kees van Lent uit Hoofddorp, geboren en getogen op de Kaag en initiatiefnemer van bezinningscentrum Stal op de Kaag en andere projecten op zijn geboorte-eiland, meldde zich als koper. En dat niet alleen, ook als toekomstig bewoner.

Riet van 't Hof, die met haar man ds. Harm van 't Hof in 1969 in de pastorie kwam wonen, kwam met het initiatief om de geschiedenis van de pastorie op te schrijven. Dat idee werd enthousiast begroet, met name door pastoor Kees van Lent, die zich bereid toonde de uitgave te sponsoren. Zondag 28 september kon het boekje, met tekst van haarzelf en Kaageiland kenner Jan Biemond, officieel worden gepresenteerd. Dat gebeurde na de officiële kerkdienst.

In de papiereneditie van HCnieuws.nl op donderdag meer achtergrond over de Pastorie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie