Kwaliteitsimpuls voor de Beukenhorsten

30 september 2014 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Ondernemend Hoofddorp, de denktank De Beuk Erin, de politie en brandweer en de gemeente hebben elkaar gevonden in het verbeteren van het bedrijventerrein Beukenhorst. Gezamenlijk gaan bedrijfsleven en overheid werken aan het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Met dit keurmerk wordt het gebied weer attractiever voor nieuwe en bestaande bedrijven. Dick Hulsebosch, voorzitter Ondernemend Hoofddorp, heeft namens het bedrijfsleven de intentieverklaring voor het behalen van dit keurmerk op 25 september ondertekend. Burgemeester Weterings deed dit namens de gemeente Haarlemmermeer.

"Vandalisme, agressie of diefstal. Helaas kunnen ondernemers er mee geconfronteerd worden", stelt Dick Hulsebosch. "Het is een gemeenschappelijk probleem, dat eigenlijk alleen door middel van samenwerking kan worden aangepakt. En dat kan met behulp van het KVO."

Bedrijventerreinen en winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast en criminaliteit aan te pakken. Hulsebosch: "Daarbij moet je dan denken aan maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandbeveiliging. Daarmee creëer je niet alleen een veiliger en prettiger werkomgeving, maar ook de bedrijfsschade neemt af en het imago van het bedrijventerrein verbetert. Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie