College tourt door Nieuw-Vennep

29 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Over camera's, hangplek en windmolens

NIEUW-VENNEP - Binnenkort rondt het college van burgemeester en wethouders haar rondgang door Haarlemmermeer af. In het kader van die College on Tour zijn dan bezoeken gebracht aan onder andere Cruquius, Beinsdorp, Lisserbroek en delen van Hoofddorp. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan delen van Nieuw-Vennep. Er passeerde een grote diversiteit aan onderwerpen.

Zo werd het, net als bij de eerdere bezoeken, een afwisselend programma met bezoeken aan en gesprekken met diverse betrokken partijen als ondernemers en bewoners. Begonnen werd op het bedrijventerrein Spoorzicht waar het dagelijks bestuur, in het pand van Grafipak, op de hoogte werd gebracht van de laatste ontwikkelingen op het bedrijventerrein langs de spoorlijn. Er kwamen diverse onderwerpen aan de orde, zoals cameratoezicht en het gebrek aan trottoirs.

De tweede stop was op het bedrijventerrein Pioniers waar, zittend naast de judomat van Judo Yushi, gesproken werd over onderwerpen als de steeds groter wordende groep jongeren met hun vragen. Naar de komst van een echte bioscoop of een echt goed zwembad en naar hangplekken. Een onderzoek onder leerlingen van het Herbert Vissers College leverde daar een origineel antwoord op: een McDonalds of KFC, want daar kun je de hele dag zitten zonder dat je iets moet bestellen.

In wijkgebouw Linquenda kreeg het bezoekend college onder meer te horen dat participatie niet alleen betekent meepraten aan de 'voorkant' van een idee, maar ook verder. Oftewel: goed dat er meegedacht en -gepraat wordt bij het begin van een voorstel, maar laat ook weten hoe het dan verder gaat.

In het wijkgebouw werd tevens aandacht gevraagd voor het vergrijzen van de eigen dorpsraad ('nieuwe, jonge leden zijn welkom'), de mogelijke bouw van 17 windmolens ten zuiden van Nieuw-Vennep (tegen de zin in van wijkvereniging Linquenda, de wegwerkzaamheden in het centrumgebied en een plan voor het doortrekken van de Noordelijke Randweg richting Bollenstreek. "Als dat gebeurt, betalen wij niet", aldus verkeerswethouder Reneman.

Het volgende werkbezoek staat gepland voor 31 oktober (Hoofddorp-Zuidrand).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie