Hij komt, hij komt

10 november 2014 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Komend weekend is het dan eindelijk zover. Sinterklaas komt aan in het land. Na een verhitte discussie van de afgelopen maanden over Zwarte Piet te vervangen door een andersoortige Piet komt de Goed Heiligman in Haarlemmermeer gewoon met 'echte' Pieten.

Het moet vooral een feest worden voor iedereen en de kleur van de Piet is dan minder van belang, zo staat in een brief die het college aan het Bureau Anti-discriminatiezaken in Kennemerland heeft gestuurd. Overigens vindt het college het wel een goede zaak dat de discussie wordt gevoerd, zo zei wethouder Tom Horn in een toelichting op de brief. "Maar de overheid kan beter geen oordeel hebben'', zo vond hij.

Al eerder lieten meerdere winkeliersorganisaties aan HCnieuws weten Piet dit jaar vooral zwart te willen laten.

Hoofddorp

Met een speciale boot vaart Sinterklaas zondag 16 november rond 11 uur Hoofddorp binnen over de Hoofdvaart en legt hij aan bij het Beursplein. Hopelijk weet de Goedheiligman Hoofddorp te vinden over het water want hij kwam niet eerder per boot naar de polderstad.

Kinderen en hun begeleiders die de Sint willen verwelkomen kunnen zich tussen 10 en 11 uur opstellen langs de Hoofdvaart aan de kant van hotel restaurant De Beurs. Bij de steiger van het hotel zal Sint zijn boot afmeren. Een Landauer koets met glanzende paarden staat daar op hem te wachten. De koets brengt Sinterklaas naar het Dik Tromplein waar hij wordt ontvangen door burgemeester Weterings. Sinterklaas wordt dit jaar begeleid door strooipieten, een struisvogelpiet, een piet op een fiets met één wiel en capriolenpieten.

Na het programma op het Dik Tromplein stapt Sint rond 12 uur in zijn koets en begint een rondrit om het winkelcentrum. De route gaat via de Kruisweg, Nieuwe Weg, langs Winterland, Burgemeester van Stamplein naar de Marktlaan. Daar stapt Sinterklaas opnieuw uit zijn koets voor een voettocht door het centrum. Hij bezoekt Vier Meren en het Polderplein om daarna door te lopen naar de Marktlaan, waar zijn koets weer staat te wachten.

Via de Kruisweg en de Nieuwe Weg gaat Sinterklaas op weg naar het Raadhuisplein waar hij nog een bezoek brengt aan de ijsbaan van Winterland. Daar is het programma rond een uur of twee afgelopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie