Uisge Faol, een Haarlemmermeerse whisky

13 november 2014 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Haarlemmermeer heeft zijn eigen whisky, Uisge Faol. In het Schots betekent dat Waterwolf. De whisky is een initiatief van De Wijnzaak. Zij hebben zich als doel gesteld iets bijzonders te doen voor Haarlemmermeer. Dat gebeurd al met alle kosteloze proeverijen, maar nu ook met een unieke Haarlemmermeer whisky, de enige echte Uisge Faol!

"Een mooie blended whisky met een malt percentage van minimaal 26%, wat erg hoog is voor een blended whisky", Jeroen Peters, mede-eigenaar van De Wijnzaak. "Hierdoor krijgt de whisky een volle en zachte smaak. Verder is de whisky gekenmerkt door fruitigheid en elegantie."

De benaming voor deze whisky verwijst naar de strijd tegen het water. Een strijd die eeuwenlang is gevoerd door de omwonende tegen de vier meren, het Oude Haarlemmermeer, het Spieringmeer, het Leidsche meer en het Oude meer. Ieder jaar weer rukte het water - waterwolf - verder op om in het jaar 1500 samen te smelten tot het Haarlemmermeer. In 1836 was, na twee zware stormen, de maat vol en besloot Koning Willem I dat de Haarlemmermeer moest worden droog gemalen.

"Deze ontstaansgeschiedenis heeft ons geïnspireerd om een echte Haarlemmermeer whisky te introduceren. Nieuwsgierig naar deze whisky? Kom ons bezoeken of schrijf je in voor één van onze whiskymasterclasses op 29 november. Deelname kosteloos, inschrijven kan via info@dewijnzaak.nl."

Men vindt de De Wijnzaak aan de Wijkermeerstraat 27 in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie