Deel raad houdt twijfels over voortgang Park21

28 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Vooral CDA en GroenLinks hebben donderdagavond in de gemeenteraad hun twijfels geuit over de verdere ontwikkeling van het recreatiegebied Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Volgens CDA-fractievoorzitter Mariette Sedee is haar partij altijd warm voorstander geweest van het project, maar 'ebt dat nu steeds meer weg'.

Sedee zei dat er de afgelopen tijd geen enkel concreet resultaat is geboekt om grote investeerders binnen te halen. Ook de VVD en D66 vroegen zich af of het plan voor Park21 niet te hoog gegrepen is en of de ambities niet moeten worden bijgesteld.

Wethouder Tom Horn vond dat nog veel te vroeg. Hij verzette zich tegen het beeld alsof de ontwikkeling van Park21 al een tijd lang stil ligt. De wethouder wees erop dat er recent volop shovels en vrachtwagens af en aan reden langs de Nieuwe Bennebroekerweg en dat Park21 ook elders steeds meer vorm krijgt.

Horn bestreed ook de opvatting dat er geen investeerders te vinden zijn die een grote attractie in het gebied zouden willen financieren. Hij zei dat de directeur van het project net terug is van een beurs in de Verenigde Staten en dat daarom moeilijk nu al kan worden gezegd dat er geen belangstelling is. In de loop van 2015 wordt er volgens de wethouder meer duidelijk.

De gemeenteraad had uiteindelijk te weinig tijd om het veelbesproken project tot in alle details te bespreken. Daarom wordt er nog dit jaar verder over gepraat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie