Top poppenspeler John de Winter over het begin van leven met 'Aan het strand'

8 december 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - 'Aan het strand' is een nieuwe, ontroerende voorstelling van poppenspeler John de Winter. 'Aan het strand' is te zien op zondag 21 december om 14 uur in Het Oude Raadhuis en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het gaat over Bo, een klein jongetje dat het een beetje moeilijk heeft. Zijn konijn is pas doodgegaan en dan heeft hij ook nog een nieuw zusje gekregen en is mama de hele tijd met de baby bezig. Het lijkt wel of konijn is ingeruild voor zijn zusje, hij snapt er niets meer van! Bo zou graag willen weten waar baby's vandaan komen. En waar zijn konijn nu heen gaat. Zijn vader legt hem uit hoe, heel lang geleden, de wereld is begonnen in de zee. Dus gaat Bo op zoek. In de zee, op zoek naar het begin. Met zijn snorkel ziet hij van alles onder water, kleine vissen, een hagedis. En dan gaat zijn fantasie met hem aan de haal. 'Aan het strand' is een voorstelling over het begin van het leven, een kleine geschiedenis van de wereld. Waarin we de kleinste zeediertjes zien en de grootste dino's.

'Aan het strand' is de nieuwste voorstelling van de Rotterdamse theatermaker John de Winter, geproduceerd door Virga Lipman. John de Winter speelt met poppen als medespelers, acteert en werkt met media als film en geluidsbanden. Vaak kiest hij voor een bestaand verhaal als vertrekpunt. Zijn prachtige stemgebruik met de oneindige variaties is inmiddels beroemd aan het worden, de typetjes die hij hiermee kan neerzetten zijn onvergetelijk. Hij maakt aan het lachen, hij laat griezelen en kan de weemoed door je heen laten gaan. Dat maakt hem tot één van Nederlands meest interessante theatermakers.

De pers over Theater de Winter: "Top poppenspel! Fenomenaal stemgebruik. Een spannend en griezelig verhaal gaat hand in hand met geestige en ontroerende momenten." (Telegraaf). Poëzie, vertedering, humor en spanning, dat zijn de ingrediënten waarmee Virga Lipman haar voorstellingen maakt. De producties zijn een lust voor oog en oor. Het zijn beeldende voorstellingen, met een minimum aan woorden, veel muziek, fantasierijke poppen en een humoristische benadering van serieuze onderwerpen.

Het Oude Raadhuis

Zondag 21 december - 14 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie