Toch zonnepanelen dankzij Burenhulp, beursvloer en Tenten Solar

9 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT - Het was dinsdagmiddag echt herfstweer met een flauw waterig zonnetje. Maar in en rond één woning aan de Verlaatsweg in Rijsenhout heerste een vrolijke zonnige stemming. Op de betreffende huurwoning, die van mevrouw Van der Hoorn worden alsnog acht zonnepanelen geplaatst. Met dank aan velen.

Dat is in de eerste plaats mevrouw Van der Hoorn zelf die graag zonnepanelen wil. Maar ook de Beursvloer, Burenhulp Rijsenhout, Tenten Solar en Tegenstroom spelen een rol. Tegenstroom door de zonnepanelenactie te organiseren en Tenten Solar door een afvoerpijpje in het dak voor de wasdroger te verplaatsen. Daardoor is het mogelijk geworden het minimum van 8 zonnepanelen te plaatsen. Burenhulp en de Beursvloer vervolgens zorgden ervoor dat het verplaatsen van het bewuste afvoerpijpje zonder kosten werd geregeld in ruil voor taart.

Feest dus in de tuin met koffie en appeltaart, waar de acht zonnepanelen al klaar lagen om op het dak gemonteerd te worden. Net als de afgelopen weken al is gebeurd bij circa 150 woningen in Rijsenhout.

Op de foto's de betrokkenen met gebak in de tuin, een straat met al geplaatste zonnepanelen, het bewuste dak mét verplaatste afvoerpijp en de start van het plaatsen van de zonnepanelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie