Gemakkelijke winst Van Groningen KIOS in streekderby

14 december 2014 om 00:00 Sport

In de altijd beladen streekderby tegen het Hillegomse SDO had KIOS aan 1 helft genoeg om zijn intenties te tonen, namelijk winnen.

Tot 3 - 3 ging het nog gelijk op, maar vervolgens donderde KIOS over SDO heen, dat in de rest van de eerste helft een geslagen indruk maakte. KIOS deed wat het wilde aanvallend en gaf verdedigend zeer veel druk op de Hillegomse aanval, waardoor er maximaal 1 schot per aanval kwam. De rust kwam dan ook met de alleszeggende cijfers 4 - 12.

SDO liet de tweede helft meer zijn tanden zien, ging over op pittig achterverdedigen, waarbij vooral Stephan Janszen en Max Blom het zwaar te verduren kregen, SDO kwam nooit echter dichterbij dan 5 treffers en een kwartier voor tijd was de ergste storm voorbij en liep KIOS gemakkelijk uit van 11 - 16 naar 11 - 20, waarna het uiteindelijk 12 - 20 werd.

Opvallend was dat iedereen van KIOS scoorde, verontrustend was het missen van 3 strafworpen door de Vennepers.

Scores:

Perry Kool 4x, Ilse Landman 3x, Remco Wullems 3x, Patricia Kroon 3x, Stephan Janszen 2x, Shelley Kool 2x, , Paulien Warning 2x, Max Blom 1x

Aanstaande zaterdag gaat KIOS, na 3 achteropeenvolgende overwinningen een aanval doen op de tweede plaats als het Amsterdamse Triaz om 20.00 uur op bezoek komt in De Estafette.