Op avontuur in de jungle met Mowgli en Baloo in 'Jungle Book'

14 december 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - In 1996 bewerkte OpusOne 'Jungle Book' voor het eerst tot een spetterende theatervoorstelling voor de hele familie. Om het zilveren jubileum van het gezelschap te vieren komt nu een van de meest geliefde voorstellingen uit het repertoire terug naar de theaters! In een nieuwe en eigentijdse enscenering kan iedereen weer meeleven met de avonturen van Mowgli, zijn rondborstige vriend Baloo de beer en de ranke panter Bagheera. Mowgli is op zijn hoede voor de Apenbende en vooral voor de tijger Shere Khan. De grootste strijd voert Mowgli echter met zichzelf. Zal hij, de koning van de jungle, ooit terugkeren naar de mensenwereld? De reprise van 'Jungle Book' is op vrijdag 2 januari om 19.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Ruim een eeuw geleden schreef de Engelse auteur Rudyard Kipling een verzameling oerwoudverhalen die hij bundelde in 'The Jungle Books'. Sindsdien zijn deze verhalen talloze malen bewerkt en verfilmd. Jong en oud is bekend met de avonturen van het mensenjong Mowgli dat opgroeit in het oerwoud te midden van de wolven. Mowgli leert te leven volgens de wetten van de jungle, maar zal hij ooit terugkeren naar de mensenwereld?

Wegens het grote succes vorig seizoen is 'Jungle Book' nu terug in De Meerse. Met kleurrijke decors, beestachtige kostuums en Bollywood choreografieën brengt OpusOne het traditionele India maar ook de jungle en de verdwenen stad van de Maharadja tot leven. "Jungle Book is een aangenaam feestelijke voorstelling." (Theaterkrant). "Een aanrader … magisch!" (Parool). "Het samenspel tussen Baloo en Bagheera is subliem." (MusicalReports). "Een succes, een mooi kado voor het zilveren jubileum van OpusOne." (1eRang).

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 2 januari - 19.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie