"10-4 als einduitslag had ook makkelijk gekund"

14 december 2014 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - Aan het woord is trainer Rene Anneese: "We hebben onze tegenstander vandaag gewoon overhoop gevoetbald". Later zegt hij: "ik heb een moeilijke spelersgroep en dan in de zin dat ze het zichzelf steeds erg moeilijk maken. Vandaag had je namelijk ook met 10-4 kunnen winnen en dan had je een lange neus kunnen maken".

DSOV begon nog goed, want na 10 minuten komt het via een eigen doelpunt op een 1-0 voorsprong. "Die eerste 10 minuten spelen we goed voetbal", aldus Anneese. "Maar, voegt hij toe, we verzaken dan om door te gaan, we spelen te veel de achterwaartse pass".

Tegenstander Roda '23 komt op 1-1 en snel daarna op een 1-2 voorsprong. Keeper Johan Beers gaat bij die tweede tegentreffer niet vrijuit. Hij plukt een voorzet uit de lucht, maar laat de bal vervolgens weer uit zijn handen vallen. Daar weet Roda '23 wel raad mee. Het wordt nog erger als eerst Jus t van Wijk een levensgrote kopkans op de gelijkmaker laat liggen. Roda '23 komt er daarna razendsnel uit. Een van de Amstelveense spelers drukt van 30 meter af, de bal lijkt houdbaar, maar keeper Beers duikt er (vermoedelijk tot zijn eigen afgrijzen) overheen. Anneese geeft zijn spelers in de rust de opdracht er minimaal 4 te maken. Hij verwacht namelijk nog wel een tegendoelpunt, maar hij gelooft ook dat zijn elftal met 2 extra spitsen de wedstrijd nog winnend kan afsluiten.

De aansluitingstreffer valt in de vorm van een benutte penalty van Dennis van der Manakker. DSOV creëert daarna veel kansen, maar dat is niet genoeg, want zoals Anneese het verwoordt: "je drukt niks af".

Roda '23 vergroot de marge weer tot 2 als zij - met nog een half uur te spelen - ook een penalty benut. DSOV dringt daarna natuurlijk nog aan, maar komt niet meer langszij. Uiteindelijk bepaalt Joost Cornelissen de eindstand op 3-4.

Trainer Anneese is natuurlijk niet tevreden met deze einduitslag, ondanks de vele complimenten die hij krijgt voor het vertoonde spel. DSOV gaat in januari op trainingskamp naar Drenthe. Anneese neemt maar liefst 60 spelers mee. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld tegen KDO.