Jeugd SV Abbenes in de line up bij ADO Den Haag

15 december 2014 om 00:00 Sport

ABBENES - F en E pupillen van SV Abbenes mochten vrijdagavond de line-up bij de vrouwen van ADO Den Haag verzorgen. Een fantastische happening waar de kinderen heel erg naar uit hadden gekeken.

Aan het einde van de middag verzamelden zich 24 kinderen met ouders, opa's en oma's bij de club in Abbenes. De stemming zat er gelijk goed in, iedereen had er duidelijk erg veel zin in. Bij aankomst in Den Haag moest, zoals het bij dit soort grote evenementen gaat, even gewacht worden. Maar dat wachten werd snel onderbroken doordat Renate Jansen, idool van de jeugdige Abbenessers - ze komt immers uit Abbenes - even gedag kwam zeggen. Jansen beloofde om te gaan scoren in de wedstrijd ADO tegen AA Gent.

Na nog een oliebol genuttigd te hebben ter versterking van de inwendige mens, vertrokken de jongens en meiden naar de kleedkamer om een tenue van ADO óf Gent aan te trekken. Ouders en andere supporters vulden de tribune in afwachting van de start van de wedstrijd. Na de bekendmaking van de opstelling verschenen de spelers samen met SVA jeugd aan de hand op het veld.

Met Renate Jansen als prachtig voorbeeld hopen de kleine talentjes natuurlijk ooit ook dáár op de middenstip te staan. Na de teampresentaties begon de wedstrijd en werd er met zijn allen op de tribune naar de wedstrijd gekeken. ADO won het duel met 3-0. En wat deed Renate Jansen? Die scoorde twee van de drie doelpunten. Trotser kon het publiek uit Abbenes niet zijn!

In de rust mochten alle kinderen nog even het veld op om een zogenaamde 'shoot out' te doen. Dit houdt in dat iedereen een penalty mag nemen. Er was natuurlijk geoefend….. dus er werd veel gescoord.

Aan het eind van de wedstrijd verscheen idool Jansen nog even in de hal om foto's en handtekeningen uit te delen. Het werd voor jonge spelers een avond om niet snel te vergeten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie