ZPCH verslaat ZPS moeiteloos

15 december 2014 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Scherp beginnen was de opdracht voor de waterpoloheren van ZPCH zaterdag tegen ZPS uit Bergambacht. Hun tegenstander stond onderaan op de ranglijst, maar de statistieken leerden dat het ook allemaal krappe uitslagen waren, waardoor ze ook zomaar meer punten hadden kunnen hebben. Dus onderschatting was uit den bozen.

De Hoofddorpers hielden zich prima aan de opdracht en na de eerste periode stonden ze al 2-5 voor. Het tempo van de gehele wedstrijd lag, mede door te warm water, laag. Dit was in eerste instantie niet geheel naar de zin van coach Maria van Egmond, maar uiteindelijk bleek het door goed balbezit van ZPCH eerder een voordeel dan een nadeel.

De overtal situaties werden door de Hoofddorpers goed benut. 6 van de 7 werden gescoord in tegenstelling tot nu tegenstanders die er maar 2 van de 5 raak schoten. Het laatste doelpunt was een strafworp, handig versierd door Job Smit. Deze werd foutloos ingeschoten door Dane Guerard die hiermee deze wedstrijd zijn totaal op vier doelpunten bracht. Mark Joosten, over het algemeen niet de speler met het meeste scorend vermogen, legde er ook twee in.

In deze laatste wedstrijd voor de winterstop speelde ZPCH degelijk en zeer efficiënt. Een goed gevoel om de kerst-periode in te gaan. Pas op 17 januari wordt er weer gespeeld en ontvangt ZPCH thuis Z&PC de Gouwe die twee plaatsen onder de Hoofddorpers staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie