Buurtkerstboom Kerspel ontstoken

16 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG - Onder grote belangstelling van de buurtbewoners zijn gisteravond om 19 uur de lichtjes in de kerstboom in het hart van Kerspel ontstoken. Een evenement dat jaarlijks meer mensen lijkt te trekken.

Het plaatsen van de buurtkerstboom is een initiatief van de Doorzetters, een groep bewoners die onder aanvoering van Kees Buijs, Jan de Jong, Ellen Smeets en Klazien Tosseram met succes het jaar door activiteiten organiseert met als ultiem doel de sociale cohesie in de wijk versterken. En natuurlijk zit daarbij wel eens iets tegen, maar met doorzetten kom je altijd een heel eind, zo is hun ervaring.

Dat het plaatsen van een grote kerstboom in de donkere dagen van het jaar een goed voorbeeld van een buurtactiviteit is bleek gisteravond wel. Het was druk en het was gezellig en bij vuurkorven, warme chocolademelk, gloeiwijn, snoeperijen en kerstbrood hadden de bewoners van de straten Vierambachten, Midswaard, Banne, Kerspel, Hoekenes en Domineeslaan het prima naar hun zin. Zij noemden de buurtbijeenkomst een prachtige opmaat naar de komende kerstdagen en de jaarwisseling.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie