Kaj Munk College haalt 6650,- Euro op voor Serious Request

19 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Kaj Munk college haalt 6650 Euro op voor Serious Request

Hoofddorp 19 december 2014 - Ook op het Kaj Munk college is de afgelopen weken aandacht besteed aan de 3FM Serious Request. Met behulp van gastlessen en gesprekken in de klassen is er aandacht besteed aan het thema van dit jaar: 'Hands off our girls'. Met die boodschap in het achterhoofd hebben de leerlingen tientallen acties bedacht om geld in te zamelen. Er zijn koekjes gebakken, flessen ingezameld, er was een kleine loterij, een gesponsorde hindernisbaan, een 12-uursactie niet eten en er wordt meegedaan aan een hardloopwedstrijd en nieuwjaarsduik om geld op te halen voor het goede doel.

Het Kaj Munk college staat bekend om haar Technasium, Lentefeest en goede begeleiding van zorgleerlingen. De protestants-christelijke achtergrond van de school is minder bekend, maar wordt duidelijk zichtbaar in de dagen voor de kerstviering. Rector Alle van Steenis: "Mag je jezelf zijn? Wat kan ik betekenen voor een ander? Dat zijn vragen die wij de leerlingen en elkaar rond de kerstviering stellen. Wij willen graag dat de leerlingen met meer van school gaan dan een goed diploma en de kerstviering is een belangrijk moment om de leerlingen iets mee te geven. Samen zijn, stil staan bij de grote vragen en iets doen voor een ander dat is wat het Kaj Munk College de laatste week voor de kerstvakantie typeert."

De cheque met de opbrengst van de inzamelingsactie op het Kaj Munk college werd vrijdagochtend door de 2-mavoleerlingen naar het 'Glazen Huis' gebracht. Onder luid applaus van de andere leerlingen verlieten vertrokken zij voor de 10 kilometer lange sponsorwandeling naar Haarlem. Leerling Stan: "het applaus dat we kregen was echt awesome! Het weer was niet goed en het is wel twee uur lopen naar Haarlem. Maar dat had ik eigenlijk helemaal niet, het was gezellig om dit z'n allen te doen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie