Lenette van Dongen neemt je mee de diepte in met haar voorstelling 'Roedel'

19 december 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - 'Roedel' is een hilarisch verslag over het pad naar leiderschap in bange dagen. Hilarisch, omdat kijken naar struikelen nou eenmaal veel leuker is dan een winnaar glansrijk over de streep te zien rennen. Lenette van Dongen: "Ik lig opgerold in de hondenmand. Mijn hond zit op de bank en krabt zich achter de oren. Zodra zij blaft, zal ik blij opspringen en doen wat mijn roedelleider zegt. Iets is hier niet goed gegaan." Hoe geef je leiding aan de lastigste persoon in de wereld, namelijk jezelf? Hoe ga je om met verlangens en gevoelens, eenzaamheid, dromen en jaloezie? Hou je jezelf groot, of omarm je de onverschilligheid? De reprise van 'Roedel' van Lenette van Dongen is te zien op donderdag 8 januari en vrijdag 9 januari om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Zo is het nu eenmaal. Alles is al een keer voorbijgekomen, of al dertig keer. Wat heb je nog te dromen eigenlijk? Wie ook in zo'n dipje zit en daar uitgetrokken wil worden, zit bij Van Dongen geramd. Haar voorstellingen volgen altijd de fase waarin haar leven verkeert. Zij buigt alles wat een mens dwars kan zitten aan het moderne jachtige leven - de ongemakken, de overbodigheden en de hypes - om tot herkenbare en hilarische conferences. En duikt soms de diepte in met een persoonlijke noot.

'Roedel' is het negende soloprogramma van Lenette van Dongen. Eerdere maakt zijn onder meer de programma's 'Nikè, godin van de overwinning' (genomineerd voor de Poelifinario) en 'Hoogseizoen'. In 2012 deed Lenette van Dongen mee aan het televisieprogramma 'Maestro'. Met succes, zij werd de winnaar van deze editie.

De Meerse grote zaal

Donderdag 8 & vrijdag 9 januari - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie