Nieuwjaarsduik Zandvoort verwacht ruim 4000 helden!

21 december 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 1 januari 2015 is het weer zo ver. De 55e editie van de Zandvoortse Nieuwjaarsduik. De organisatie verwacht zo'n 4000 duikers bij de oudste Nieuwjaarsduik van Nederland. Ook dit jaar zal de start om 14.00 uur zijn bij Strandpaviljoen Beachclub No5.

Met deze 55e editie is de Nieuwjaarsduik in Zandvoort de oudste duik van Nederland. In 1960 begonnen door zwemvereniging Njord '59, gingen er een zestal duikers te water om het open water seizoen te openen. Onder leiding van Ok van Batenburg gingen zij het koude Noordzeewater in. Tegenwoordig is de Nieuwjaarsduik een vast item op de agenda van vele Nederlanders. Momenteel wordt er op circa 136 plaatsen door heel Nederland gedoken.

Met het warmste jaar sinds 100 jaar is het niet gezegd dat het ook een makkelijke duik wordt. Organisator Milo Gerritsen roept dan ook iedereen op om de kleding aan te houden tot na de warming-up. "We proberen een sauna effect te creëren middels een stevige opwarmsessie, verzorgd door de Bootcampclub. Dat is belangrijk om een verantwoorde duik te maken." Medeorganisator Michael Kras verteld: " Het water is momenteel zo'n 8 graden. Dat valt wel mee maar vlak de invloed van de wind niet uit op 1 januari. Die kan het wel eens zwaar maken!"

Dit jaar zal er ook een businessduik zijn. Voor bedrijven die zich inschrijven is een programma samengesteld met als hoogtepunt uiteraard een frisse duik in de Noordzee. Dit programma wordt verzorgd door Beachevents.nl. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich melden op de website van de Zandvoortse duik.

Ook dit jaar heeft de organisatie van de Zandvoortse editie weer een goed doel gekozen om een bijdrage aan te doneren. Kinderopvang De Stampertjes in Bloemendaal is naar voren gekomen. Deze opvang voor kinderen met een beperking wordt geheel gerund door vrijwilligers en kan een extra bijdrage goed gebruiken.

Vanaf 12.30 uur start de inschrijving, maar uiteraard is dit ook online mogelijk via www.nieuwjaarsduikzandvoort.nl. Bij de inschrijving krijgt iedereen de bekende Unoxmuts en na afloop staat de erwtensoep uiteraard klaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie