'College geeft zichzelf peperduur kerstcadeau: nieuw raadhuis'

23 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Met grote verbazing heeft de nieuwe fractie Van der Veer-Van der Linden kennisgenomen van de plannen van VVD, D66, HAP en PvdA om een nieuw gemeentehuis te gaan bouwen. Uitgerekend op de dag voorafgaande aan het kerstreces plofte een raadsvoorstel over de nieuwbouw bij de raadsleden in de brievenbus. Een peperduur kerstcadeau uit de portemonnee van de inwoners, vindt de fractie.

Anneke van der Veer en Kees van der Linden zijn niet alleen verbaasd over de enorme kosten, maar ook over het feit dat de collegepartijen vóór de verkiezingen in alle toonaarden ontkenden dat er nieuwbouwplannen waren. De collegepartijen hadden zelfs geprobeerd het onderwerp buiten de kieswijzers te houden. Er zou immers geen sprake zijn van een nieuw gemeentehuis, zeiden ze.

Bij de bespreking van het collegeprogramma zei fractievoorzitter Henk Kuipers van de VVD: "Het is niet zo dat het komende college gaat voorstellen om heel veel extra geld te gaan uittrekken om een nieuw raadhuis neer te zetten. Nee, helemaal niet. Dat blijft keurig op deze plaats staan."

De fractie Van der Veer-Van der Linden stelt dat het nieuwe raadhuis er nu toch komt. Zij vindt dat de coalitie daarom voordeliger een compleet nieuw raadhuis had kunnen bouwen. Volgens berekeningen van de fractie bespaart dat geld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie