Burgemeester kijkt in nieuwjaarstoespraak over grenzen Ringvaart heen

3 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings heeft vrijdag in zijn traditionele nieuwjaarstoespraak in de Burgerzaal in het raadhuis nadrukkelijk over de grenzen van de Ringvaart gekeken. 'Wij en de wereld, de wereld en wij', zo luidde veelzeggend de titel van zijn toespraak.

Dat de burgemeester aan het begin van het nieuwe jaar niet uitsluitend het vizier op zijn eigen gemeente richtte, was geen verrassing. Er is vorig jaar internationaal nogal wat gebeurd. Zo heeft de vliegramp met de MH17 in Oekraïne diepe wonden geslagen in ons land én in Haarlemmermeer. Acht van de 298 Nederlandse slachtoffers kwamen uit de poldergemeente.

Burgemeester Weterings stond ook stil bij de ebola-epidemie en de strijd tegen de Islamitische Staat (IS). "De wereld heeft invloed op ons en op onze gemeente. Daar zijn wij ons niet altijd van bewust, maar het relativeert wel de landelijke en lokale politiek."

In tegenstelling tot voorgaande jaren hielden maatschappelijke organisaties uit Haarlemmermeer dit keer geen eigen nieuwjaarsreceptie in het raadhuis, voorafgaand aan de bijeenkomst van de gemeente zelf. Burgemeester Weterings zei dat het college er voorkeur aan geeft om die organisaties de komende tijd zelf te gaan bezoeken.

Dat nam niet weg dat het weer ouderwets druk was in de Burgerzaal met inwoners en ondernemers die elkaar een fijn nieuw jaar kwamen toewensen. Als dank voor hun komst kregen de receptiegangers bij het weggaan een boekje mee van HD-journalist Bart Boele, die vorig jaar een portret heeft geschreven van alle 26 kernen van Haarlemmermeer. Hij deed 30 jaar geleden hetzelfde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie