Maarten Ebbers en Nina de la Croix in Het Oude Raadhuis

6 februari 2015 om 00:00 Nieuws

Meer hebben we niet nodig

HOOFDDORP Een gitaar, een piano, een schemerlamp en een plekje in uw theater, meer hebben ze niet nodig. U houdt van minimaal? Dat kan. Daar zijn Maarten Ebbers en Nina de la Croix voor. Simpel. Eenvoudig. Goed, maar niet gek. Of nou ja, een beetje dan. Het zijn tenslotte cabaretiers. Droger dan kurk. Maar vooral muzikaal. Zéér muzikaal. Prachtige liedjes. Ze willen het liefst maar één ding: optreden. Voor u. Waar? Maakt niet uit. Hoe? Ook niet. Klein is prima. Ze hebben een gitaar. Ze hebben elkaar. Dan kan de voorstelling beginnen. Licht uit, spot aan. Intiemer gaat u het dit seizoen niet vinden. Hoeft ook niet. 'Meer hebben we niet nodig' is te zien op woensdag 18 februari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Maarten Ebbers won de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en toerde vervolgens met veel succes door Nederland met de voorstellingen 'Laat mij maar zitten' en 'Laat mij maar voorop'. Zijn juryrapport luidde: "Hij is een goede energieke performer en neemt het publiek even moeiteloos mee in zijn absurde fantasiewereld." Dit seizoen was Ebbers tevens te zien met de band Fauvist in Het Oude Raadhuis.

Nina de la Croix haalde de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2007 en speelde sindsdien de programma's 'Poldervrouw', 'Alles kan kapot' en 'Bas' in de Nederlandse theaters. De Volkskrant kopte over haar "De la Croix smaakt naar meer."

Het Oude Raadhuis

Woensdag 18 februari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie