Veel onrust bij lokale afdeling van D66

12 februari 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Terwijl de landelijke D66 van stemmentrekker Alexander Pechtold nog altijd ongekend hoog in de peilingen staat, is de lokale afdeling van de partij een bron van veel onrust. Dat melden meerdere bronnen aan deze krant.

De plaatselijke achterban van de Democraten mort dat de politieke boodschap én het verkiezingsprogramma in de gemeenteraad veel meer voor het voetlicht moeten worden gebracht. Dat gebeurt volgens een bron op dit moment onvoldoende. Dat gebrek aan profileren wordt vooral fractievoorzitter Denise Abbas verweten.

Denise Abbas, al sinds jaar en dag het gezicht van D66, wijst erop dat 4 van de 6 huidige raadsleden nieuw zijn. Volgens haar is er helemaal geen sprake van onrust. "Het is logisch dat je met zo'n nieuw team aan elkaar moet wennen. In die fase zitten we nog.''

Van haar collega's is John Jhinnoe is het meest uitgesproken in zijn opvatting. "Het is afgelopen 10 maanden niet goed geweest. Dat moeten we onszelf aanrekenen. Als dit politiek is, dan vind ik het niet leuk."

Ook Karin Bouman, die samen met Denise Abbas ook in de vorige fractie zat, heeft haar draai nog niet gevonden. "Ik denk dat sommigen met een verkeerde veronderstelling in de raad zijn gekomen. Je moet zeker als collegepartij wel eens zaken slikken. Je zit ook niet voor jezelf in de raad, maar voor de inwoners. Daar is volgens mij niet iedereen zich van bewust.''

Andere raadsleden zijn terughoudend over wat er in de fractie speelt. "We geven er de voorkeur aan om dit intern op te lossen", aldus Joost Koomen. Een anonieme bron binnen de partij meldt echter dat fractieleidster Abbas nogal eens gebruik maakt van verdeel- en heerstactiek en bovendien weifelachtig is over het moment dat zij terugtreedt als fractievoorzitter.

Afdelingsvoorzitter Marcel Fleminks zegt zich niet te herkennen in de onrustverhalen. Volgens hem staan alle neuzen dezelfde kant op.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie