cursus diervriendelijk tuinieren

27 februari 2015 om 00:00 Activiteiten

De IVN Natuurverenigingen werkgroep Haarlemmermeer organiseert in dit voorjaar (maart tot en met juni) de cursus Tuinreservaten. In vier donderdagavonden en drie excursies/workshops leert u hoe u uw eigen tuin, klein of groot, kunt omtoveren in een plek waar behalve uzelf, ook kleine dieren graag komen. Van grijze stenen naar een groene oase!

Planten en bomen trekken allerlei dieren uit de omgeving aan. Vlinders die rondfladderen, vogels die een uitkijkpost, nestplek of voederplaats zoeken, egeltjes die door de tuin scharrelen wanneer de schutting niet te dicht is… En als u een poel of vijver in uw tuin hebt, ziet u weer heel andere diersoorten zoals libellen, kikkers en misschien wel salamanders. Vanaf het begin gaat u aan de slag met uw eigen buitenplek. Dat kan een balkon, dakterras, gevel- of achtertuin zijn: alles is goed.

Onder begeleiding IVN-docenten maakt u een nieuw plan voor uw eigen tuin. Daarnaast komen onderwerpen aan de orde als: bodem, kringloop, beplantingsplan, afscheidingen, vogels, zoogdieren, composteren, water en waterplanten, nestkasten en schuilplekken. De kosten zijn 50 euro inclusief lesmateriaal, cursusmap, handboek Diervriendelijk Tuinieren en praktijkproefjes. Aanmelden vóór 16 maart bij ivnhaarlemmermeer@gmail.com.

Locatie en data

De cursus wordt gegeven in het clubhuis Het Dok van Scouting Sint Maarten in het Haarlemmermeerse Bos, ingang IJweg 969 Hoofddorp. De lesavonden zijn 19 maart, 16 april, 21 mei en 18 juni. De data excursies/workshop worden vastgesteld in overleg met de deelnemers.

Meer weten kijk dan op www.ivn.nl/tuinreservaten of bel met Anneke Wegman 06 15121509.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie