Een onwijs lekkere plek om te wonen

10 april 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het Huis van de Week staat dit keer weer in Hoofddorp, aan Ravensbos 8 om precies te zijn. Een eengezinswoning, gelegen in een rustige en aantrekkelijke kleinschalige woonwijk. Gijs en Janine hebben het huis in 2008 gekocht.

"Wij hebben er toen gelijk heel veel aan veranderd", vertelt Gijs. "De keuken en de badkamer zijn vernieuwd, er is een mooie vloer gelegd en op zolder hebben we een prettige werkplek gemaakt. Het is echt een onwijs lekkere plek om te wonen. We komen uit het oosten van het land en zijn gewend aan veel onderling contact met de straat. Dat is hier ook het geval. We lopen niet bij elkaar de deur plat, maar het is wel een hele gezellige buurt. Het huis verkopen we vanwege ons werk. Dat is veranderd en ik ben nu anderhalf uur aan het reizen en dat is, op z'n zachts gezegd, bepaald niet leuk."

De woonkamer is lekker ruim, er is onder meer plaats voor een grote eettafel met zes stoelen, er is een openhaard en er ligt een prachtige "Balterio" laminaatvloer. De luxe keuken is voorzien van onder meer een 5-pits gaskookplaat, oven, vaatwasser, koelkast, vriezer en afzuigkap. En er is een hele zonnige diepe achtertuin en kleine voortuin. "Wat ook zo fijn is aan dit plekje is het vrije uitzicht aan de voorzijde", vertelt Gijs verder. We hebben namelijk geen overburen. Een ander groot voordeel is de ligging. Het Haarlemmermeerse bos is maar vijf minuten lopen. Even het tunneltje door en je staat midden in het bos met de grote recreatieplas. Maar er zijn ook uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. De bushalte van de Zuidtangent, die heet nu R-net, is op loopafstand. Wij zijn eigenlijk meer op Haarlem georiënteerd dan op Hoofddorp, en met de bus ben je heel snel in het centrum van de stad. Voor mijn werk moet ik vaak vliegen en met de bus ben je in 20 minuten op Schiphol. Dat is echt ideaal. Maar natuurlijk gaat de bus ook de andere kant op, naar Hoofddorp. Overigens is die afstand zo klein, met de fiets ben je daar in 10 minuten."

Terug naar het huis. Op de eerste verdieping is de overloop, er zijn twee ruime slaapkamers, een werk-/kastenkamer en een zeer luxe badkamer voorzien van inloopdouche, dubbele wastafel, toilet en design radiator. Op de tweede verdieping is de cv- en wasmachineopstelling en een ruime slaapkamer met dakkapel. "Die kamer hebben wij dus ingericht als werkplek", besluit Gijs. "En daar zit je echt heel rustig te werken. En vanuit die kamer is het vrije uitzicht echt spectaculair. Je kijkt echt overal overheen. Janine en ik hebben hier altijd heerlijk gewoond. Het is echt heerlijk als je na een drukke dag thuiskomt in een fijn huis in een rustige buurt. Lekker eten en dan 's avonds nog even met een goed glas wijn en een boek bij de open haard. Als het kon zouden we graag het huis oppakken en meenemen. Het huis is wel echt ons thuis geworden. En wij hopen dat de volgende bewoners datzelfde gevoel zullen hebben."

Voor meer informatie:

www.poldermakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie