Lekker en voldaan in nieuw authentiek Thais eethuis

26 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

Im Aroy nieuw in de Tussenweg

Cornelie Krietemeijer

HOOFDDORP In het hart van centrum Hoofddorp heeft het Thaise eethuis Im Aroy onlangs de deuren geopend. Voor de liefhebber van de authentieke Thaise keuken een absolute must go. Het wordt geleid door Peter Brookman en zijn vrouw Ong Kuenork: "Thais eten is rijk aan smaak, kleurrijk en gezond. Als eethuis hebben we de gezelligheid en kwaliteit die je verwacht van een restaurant, en de laagdrempeligheid van een eetcafé. Je kunt gewoon binnenlopen en je maaltijd hier eten, of afhalen. En we bezorgen ook."

GEMBERWORTEL EN PAPAYA 'Im Aroy' is Thais voor 'lekker en voldaan'. Ong Kuenork leidt de keuken. Ze is van oorsprong Thaise en heeft het bereiden van eten met de paplepel ingegoten gekregen. Een groot deel van haar familie is in Thailand op één of andere manier actief in het restaurantwezen. Zelf kwam ze vijftien jaar geleden naar Nederland en heeft hier in meerdere Thaise restaurants gewerkt.

"Nederlanders houden van Thais eten. Ze maken er vaak kennis mee tijdens hun vakantie in Thailand. Terug in Nederland gaan ze op zoek naar die authentieke smaak. Die vinden ze bij Im Aroy. In alle gerechten verwerk ik de ingrediënten zoals we die ook in Thailand gebruiken."

En dat betekent dus veel verschillende soorten verse groenten en kruiden, waaronder citroengras, koriander, knoflook, groene en rode pepers, gemberwortel, taugé, maar ook vruchten. "We hebben een heerlijke papajasalade en maken ook iedere dag een maaltijdsoep met noedels en vlees." Door de bereidingswijze in de wok op hoog vuur blijft de smaak van alle ingrediënten goed bewaard.

SMAAKSENSATIES Im Aroy geniet inmiddels grote populariteit onder de Thai die hier wonen. "Zij hebben ons al gevonden", lacht Brookman. Im Aroy heeft vis-, vlees- en vegetarische gerechten op de kaart staan. De smaken variëren van pittig, zoet tot zuur en alle smaaksensaties ertussen in. Op verzoek past Im Aroy de pittigheid van de gerechten aan. De maaltijden worden altijd vetarm bereid en zijn daardoor licht verteerbaar. Klanten hebben de keuze uit de dagselectie, dat is een beperkt aantal reeds bereide schotels die opgewarmd en dus zo meegenomen kunnen worden. Combinaties zijn mogelijk van rijst met twee soorten gerechten.

"Daarnaast kunt u ook kiezen voor gerechten van de kaart. De kok maakt deze vervolgens voor u klaar, wat logischerwijs iets meer tijd in beslag neemt. Welke keuze u ook maakt, u bent altijd verzekerd van een heerlijke, echte Thaise maaltijd. We nodigen u van harte uit om dat te komen ervaren!"

Thai Im Aroy, Tussenweg 35, 2132 CS Hoofddorp, tel: 023 7850 907, website: www.imaroy.nl, Open: dinsdag tot en met zondag tussen 14 en 20.30 uur

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie