Vaessen Pioniers maakt geen fouten

28 mei 2015 om 00:00 Sport

Vaessen Pioniers won vorig weekend drie keer van HCAW en moet komend ticket voor Play-offs zien te halen.

HOOFDDORP De honkbalcompetitie is dit jaar wederom verdeeld in twee gelijke periodes van 21 wedstrijden. In de eerste periode plaatsen de nummers één en twee zich voor de Play-offs aan het eind van de rit. Datzelfde geldt ook in de tweede periode van 21 wedstrijden. Mochten de nummers één of twee dezelfde zijn dan gaan de nummers drie en eventueel vier van de tweede periode naar de Play-offs. In de Play-offs gaat de nummer 1 na 42 wedstrijden van start met 6 punten, de nummer twee met 4, nummer drie met 2 en nummer vier met 0. Zo is het verschil in de Play-offs kleiner gemaakt dan vorig jaar en blijft de spanning tot het laatst gewaarborgd.

Vaessen Pioniers deed afgelopen weekend wederom goede zaken door het dit jaar zwak acterende HCAW uit Bussum driemaal te verslaan. Vorige week donderdag bleef het echter lang spannend doordat de Hoofddorpse honkballers de kansen die het kreeg niet wisten te benutten. De eerste vier innigs kreeg de ploeg van coach Robert Klaver elke keer kans om de score te openen. De beslissende klap bleef echter uit. In de vijfde inning opende Dirk van 't Klooster de score waarna HCAW de stand direct gelijk trok. Pitcher Hernandez was oppermachtig en gooi de maar liefst 13 mensen met drieslag uit. Toch zag hij zijn ploeg pas in de achtste inning de genadeklap uitdelen door een homerun van Kevin Dirksen met Moorman en de Cuba op de honken. Eindstand 4-1.

Zaterdag kreeg Pioniers nog minder tegenstand van HCAW dat slechts vier honkslagen produceerde op het werpen van Lars Huijer die zijn draai gevonden heeft (6-3-3-0). Ook de Hoofddorpse verdediging speelde foutloos en timmerde er lustig op los en kreeg tevens nog zes keer gratis het eerste honk van de pitchers van HCAW via 4-wijd. In de eerste inning nam Pioniers al een 4-0 voorsprong die verder niet meer in gevaar kwam. Vince Rooi en Kevin Dirksen sloegen beide twee ploeggenoten binnen en de verdediging speelde net als donderdag foutloos. Via 5-1 in de vijfde inning werd het door twee punten in de negende inning een makkelijke 7-1 overwinning. Het enige minpunt is dat de score niet hoger uitviel.

Precies dezelfde uitslag stond er zondag op het scorebord. Vaessen Pioniers complementeerde de zogenaamde 'sweep' (drie overwinningen in de serie tegen dezelfde tegenstander). Reggie Bomberg gooide een prima wedstrijd en de aanval van Pioniers steunde hem goed. HCAW mocht even de leiding nemen maar daarna nam Pioniers het heft in eigen hand. Regelmatig liep de ploeg uit naar de 7-1.

Een aantal basisspelers kreeg rust en konden zich alvast voorbereiden op het drieluik tegen Kinheim uit Haarlem. Dirk van 't Klooster is weer eens aan een topseizoen bezig en is nog 3 honkslagen verwijderd van een nieuw record van 1200 hits. Het record van meeste honkslagen is overigens al in zijn bezit.

Pioniers staat derde, vier punten achter koploper Neptunus en twee achter Amsterdam. Kinheim volgt Pioniers op een punt. Komend weekend speelt Neptunus tegen Amsterdam en Vaessen Pioniers tegen Kinheim. Na dat weekend wordt de stand van de eerste periode opgemaakt. Pioniers kan dus goede zaken doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie