Vrijstaand woonhuis met grote hobbyschuur

28 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

RIJSENHOUT Voor het Huis van de Week gaan we weer naar Rijsenhout. Hier staat aan de Aalsmeerderweg 756 een huis met heel veel mogelijkheden. Een vrijstaand woonhuis met in de achtertuin diverse opstallen, bestaande uit een gastenverblijf, garage en werkplaats. Het huis staat maar liefst op 1.350 m2 eigen grond.

Marijke en Piet hebben het huis 26 jaar geleden gekocht. "Een heerlijk huis op een hele fijne locatie", zegt Marijke. "En alles is gelijkvloers. Dat is ook zo fijn. Je kunt ook letterlijk een rondje lopen. Vooral de kleinkinderen vinden dat leuk! Die rennen dan achter elkaar aan door het huis!"

De ruime woonkamer is voorzien van een parketvloer, er is een open haardkachel en een schuifpui naar de tuin. En er is aan de voorzijde vrij uitzicht over de landerijen. De naastgelegen woonkeuken is voorzien van alle apparatuur, waaronder een vaatwasser, een keramische kookplaat, combi magnetron-/oven en een koelkast en vriezer. In de bijkeuken is wasmachine aansluiting en extra douchecabine. "Dit was vroeger de badkamer", legt Piet uit. "Wij hebben er door de jaren heen natuurlijk wel het een en ander aan verbouwd. Alles is vernieuwd. We hebben hardhouten kozijnen en het is destijds allemaal geïsoleerd door Schiphol. In 2013 is alles nog geschilderd. Je ziet het aan de buitenkant niet zo, maar het is best een groot huis. Er zijn drie grote slaapkamers, een lekkere grote badkamer met een whirlpool bad, douchecabine, wastafelmeubel en (hangend) toilet. En er is nog een bevloerde vliering, maar daar kom je met de vlizotrap. De reden dat wij het huis verkopen is dat wij eigenlijk wel in Drenthe willen gaan wonen."

De schuren op het terrein zijn het domein van Piet. Er staat een garage / hobbyruimte van 175 m2 en een carport. Er is krachtstroom, stromend water en een houtkachel. Zijn grootste hobby: oldtimers uit de vroegere DDR staan in de schuur. De Wartburg en de Trabant. "Ik ben altijd automonteur geweest", legt Piet uit. "Bij DKW, dat werd later Audi. Maar de Wartburg is echt een fantastische auto en daar zijn we toen mee gaan rijden." Natuurlijk deelt Marijke de liefde voor de oldtimers: "We organiseerden hier ook speciale evenementen voor de Wartburg club. Ruimte genoeg. Maar je kunt de schuren natuurlijk ook ergens anders voor gebruiken. Een hovenier kan er perfect zijn gereedschap kwijt, maar je kunt er ook paardenstallen van maken. En achter de schuren hebben we nog een mooi gastenverblijf. Een grote woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer. Of voor een studerende zoon of dochter die toch een beetje zelfstandig wil wonen, maar wel thuis. Het is ook een ideale plek voor mensen met honden. Je kunt er echt alle kanten mee op. En je woont hier ook heel centraal. Er is een uitstekende verbinding naar o.a. Schiphol, Hoofddorp en Amsterdam. Voor de watersportliefhebbers zijn de Westeinderplassen op een kwartiertje lopen. Met de fiets ben je er natuurlijk nog sneller. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je het dorp niet uit. Er is een grote supermarkt, bloemenwinkel, kapsalon, snackbar en pizzeria. Maar het is gewoon heel fijn wonen hier. In Rijsenhout is echt veel te doen. En deze week is er feestweek!"

Voor meer informatie:

www.vangroenigen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie