Kerkdienst in de feesttent op de ijsbaan

31 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT Nu de lente zich weer onstuitbaar voor ons ontvouwt, komt ook de jaarlijkse tentdienst in zicht. Net als vorig jaar wordt de feestweek geopend met een oecumenische kerkdienst. Deze tentdienst is een fijn gezamenlijk fenomeen geworden en vind plaats op zondag 7 juni om 10 uur, in de feesttent op de ijsbaan aan Konnetlaantje 29.

Het thema is dit jaar "Thuis", waarbij de T heel toepasselijk een kruis vormt. Het draait in de dienst om het verhaal van Zacheüs. De bijbel vertelt over hem: een Joodse belasting-ambtenaar, klein van stuk. Hij wilde Jezus zien, maar zelf niet gezien worden; daarom verstopte hij zich in het dichte bladerdak van een vijgenboom. Maar Jezus zag hem toch en Zacheüs mocht bij Hem thuiskomen; hij werd gezien en erkend.

"Herkenbaar, toch?! We zijn ons huis kwijt; waar kunnen we schuilen, bij wie kunnen we terecht? En al die ontheemden in deze woelige wereld? Hoe moeten zij ooit weer ergens thuis zijn? Samen willen we eensgezind op zoek gaan naar het thuis dat we bij het kruis van Jezus mogen vinden - door te luisteren, te zingen en te delen met elkaar op een voor jong en oud begrijpelijke en aansprekende manier. In de tentdienst gaan we voor het gezamenlijke doel, een belevenis die niet gemist mag worden", aldus Gerjan van der Veen die de kerkdienst mede organiseert.

De dienst wordt voorbereid en geleid door pastor Loek Seeboldt, ds. Johan Trommel en ds. John Vrijhof en muzikale medewerking wordt verleend door organist André Keessen en gospelgroep 4-Him. En misschien weten bezoekers het nog van voorgaande jaren: er worden als entree 2 stuks fruit gevraagd, zodat de jeugd fruitmandjes kan samenstellen om uit te delen aan een ieder die wat aandacht en een groet kan gebruiken.

De opbrengst van de collecte gaat ook dit jaar naar de Stille Armoede in het dorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie