Opening expositie familie Vissers in Historisch Museum

29 juni 2015 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Deze zomer is er weer een nieuwe expositie te zien in Historisch Museum Haarlemmermeer. Het museum toont kunst van de Haarlemmermeerse familie Vissers, van opa tot kleinkinderen, met onder andere schilderkunst, fotografie en beeldhouwkunst. De expositie is vrijdag 3 julli feestelijk geopend en iis nog te zien tot en met 20 september.

Deze expositie is voortgekomen uit de verhalentafel in het Historisch Museum Haarlemmermeer onder leiding van Sybil van Dam. Elke dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur vertellen inwoners van Haarlemmermeer verhalen die niet verloren mogen gaan. Bij één van deze verhalen kwamen de schilderijen en de creativiteit van Herman Vissers ter sprake. Hij heeft bekende Hoofddorpse gebouwen geschilderd, zoals het oude Raadhuis, de witte boerderij, molen De Eersteling en de Hoofdvaartkerk met pastorie. Buiten het schilderen hield hij zich ook bezig met siersmeden, houtdraaaien, mozaiek, etc. Deze creativiteit heeft hij overgebracht op zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Enkelen van hen doen ook mee aan deze expositie met onder andere prachtige fotografie, exclusieve kaarten, keramiek en beeldhouwen.

Het Historisch Museum Haarlemmermeer is te bezoeken aan de Bosweg 17 in Hoofddorp (rand Haarlemmermeerse Bos). Ter info: Parkeren kan op het parkeerterrein in het bos, achter Claus Event Center.

Voor meer informatie over alle activiteiten: www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl of www.museumdecruquius.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie