Het Groene Loper Festival is een bron van inspiratie

29 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zondag stond het Raadhuisplein in Hoofddorp de hele dag in het teken van (h)eerlijk genieten. Alweer de vierde editie van het Groene Loper Festival vond dit weekend plaats. Na de opbouw liep het plein al snel vol. De vele gevarieerde deelnemers, de indrukwekkende acts en de mooie muziek zorgden voor een goede sfeer. En dat trok natuurlijk veel geïnteresseerde bezoekers. "Op een laagdrempelige manier kom je in aanraking met talloze opties voor een verantwoorde levensstijl.", aldus een enthousiaste bezoeker van het festival. Toen het 's middags ook prachtig weer werd, was het écht een geslaagde dag.

Het raadhuisplein stond bomvol met deelnemers, die elk jaar weer in aantal toenemen. "De vele deelnemers vormen een interactieve etalage voor wat er lokaal mogelijk is aan duurzame alternatieven." geeft Arjanne Lagendijk van medeorganisator NMCX Centrum voor Duurzaamheid aan. De consument is steeds meer geïnteresseerd in de verhalen achter de producten en diensten die hij koopt. "Het Groene Loper Festival heeft me geïnspireerd op vele fronten. Ik ga mijn eigen compost maken, probeer meer lokale producten te kopen, én komende week stap ik over op een groen energiecontract." vertelt een bezoeker na afloop van haar bezoek.

Er was veel te doen en beleven op het festival. Een proefritje maken op een elektrische scooter, een biologische suikerspin proeven, en meedoen met de zwerfafvalbingo. Ook de kleintjes vermaakten zich goed. Ze werden prachtig geschminkt, bouwden mee aan de ruimte van de toekomst, en genoten van een interactieve poppenkast. "Het leukste en drukste duurzame festival van het afgelopen jaar.", vertelt één van de deelnemers, die veel activiteiten in het land bezoekt.

Tijdens het festival vond de vergroeningsaftrap in Hoofddorp centrum plaats. GroenRijk Hoveniers heeft samen met Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC) de afgelopen weken hard gewerkt om het Polderplein en Marktplein te vergroenen, met onder andere fruitbomen en kruidentuinen. "De reacties op de vergroeningsslag zijn boven verwachting hartverwarmend" aldus Sonja Oltuis van SOHC. Als mensen stekjes hebben kunnen ze deze zelf meenemen en planten. En natuurlijk kan iedereen komen plukken.

Deze vierde editie van het Groene Loper Festival werd georganiseerd door Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Van Fair & Dichtbij. En werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren als Meerlanden, Meerwinkel en Groenrijk hoveniers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie