Start van het Klaverbladtoernooi

30 juni 2015 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP Bij Tennisvereniging Badhoevedorp gaat aanstaande zaterdag 4 juli, de 37ste editie van het Ketel/Indexus Klaverbladtoernooi van start. Het open tennistoernooi is al jaren één van de meest vooraanstaande tennistoernooien in de regio en staat garant voor hoogstaand tennis, entertainment en gezelligheid. In de aanloop naar dit toernooi heeft de TVB afgelopen week de Consolid junioren clubkampioenschappen gehouden, waar in totaal zo'n 180 jeugdleden aan hebben meegedaan.

De TVB maakt zich nu op voor het Klaverbladtoernooi. Traditiegetrouw heeft de organisatie voor de aankleding en sfeer weer voor een passend thema gekozen. Dit jaar is dat 'Smashing Summer'. Bezoekers kunnen het tennispark aan de Snelliuslaan 41 oplopen en zich direct in een zeer relaxte strandsfeer met bijpassende aankleding, hapjes en muziek wanen. Elke speeldag van 4 tot en met 12 juli staan diverse vormen van entertainment gepland, zoals een goochel act en diverse live optredens. Dat het een waar spektakel belooft te worden is alleen al te merken aan de 45 lokale sponsoren die hun naam en bijdrage aan het toernooi hebben verbonden.

In aanloop naar dit toernooi is de afgelopen 10 dagen in diverse leeftijdsklassen ruim 880 uur tennis gespeeld. Clubkampioenen in de oudste categorie zijn Tatum Otto en Ming Lie geworden. Beiden behaalden ook in het dubbelspel met hun partners de volle winst. Bij de jongste jeugd was het Tim Gabes en bij de mini's Lasse van Zutphen die als grote winnaar uit de strijd kwamen. De langste wedstrijd van het toernooi duurde maar liefst 2 uur 56 minuten in de meisjes dubbel finale tussen Cecile Battem, Meghan van Bruggen tegen Loeka van der Eyden en Noor Doorenboom.

Hoofdsponsors Arjen Ketel van Ketel Makelaardij en Duco Frie van Indexus lichten toe: "Het Klaverbladtoernooi is inmiddels een begrip geworden in de regio en is voor zowel spelers als toeschouwers een geweldige ervaring die je niet wil missen. Ook dit jaar zijn zo'n 30 vrijwilligers al tijden in de weer om er een fantastisch toernooi van te maken. Als sponsor zijn we er trots op ook dit jaar weer onze bijdrage te kunnen leveren. Het wordt een enerverend toernooi waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand samen gaan."

In totaal hebben ongeveer 500 spelers zich ingeschreven. Vele honderden partijen zullen worden gespeeld in diverse categorieën enkel- en dubbelspel. Guus en Helga ten Kate staan weer garant om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Ook dit jaar doen categorie 2 spelers mee, waardoor elke dag spectaculaire partijen te zien zijn. De wedstrijden starten doordeweeks om 17.30 uur en in het weekend vanaf 9 uur.29

Op www.klaverbladtoernooi.nl staat alle wedstrijdinformatie, de speelschema's en ook wordt hier dagelijks al het overige nieuws tijdens het toernooi gepubliceerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie