Lekker soppen met Hans en Jeroen

21 september 2015 om 00:00 Ondernemend

NIEUW-VENNEP Ieder jaar hebben de beide makelaars uit Nieuw-Vennep, Hans Hogers van Heemborgh Makelaars en zijn overbuurman Jeroen van den Boogaard van het gelijknamige makelaarskantoor, een ludieke actie rond de NVM Open Dag. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering. "Jeroen heeft weer iets bijzonders bedacht", vertelt Hans. "En ik moet zeggen: Uniek!" En inderdaad, dat is het ook wel. De heren gaan soppen! Een grote schoonmaakbeurt voor het huis! Helaas -of misschien juist wel gelukkig- gaan de heren niet zelf aan de slag met een emmer en dweil. Nee, er komen echte schoonmakers!

De actie is even eenvoudig als leuk. Degene die tijdens deze Open Huizen Dag een huis koopt dat Hans of Jeroen in de verkoop hebben, krijgen een gratis schoonmaakbeurt voor één dag. "Dat kan dan in het oude huis zijn, dat moet je immers schoon opleveren, of in het nieuwe huis. Want het is natuurlijk ook fijn dat voor de verhuizers komen het huis helemaal spik en span is. Maar men mag kiezen."

Het gaat weer goed in huizenland! "2015 is tot nu toe een goed jaar", vertelt Jeroen. "Natuurlijk mede door de lage rente. Maar een huis wat netjes is en goed geprijsd, is snel verkocht. De eerste klap is een daalder waard. Soms reageert de omgeving verbaasd en ook vervelend. Heb je zo snel je huis verkocht? Dan heb je zeker te weinig gevraagd. Onzin, ik zou zeggen: Gefeliciteerd!"

Als de prijs / kwaliteit verhouding klopt, is een huis dus snel verkocht. "Absoluut", zegt Hans. "Want als je met een te hoge vraagprijs begint, wat veel mensen graag willen, dan lukt het niet. Het luistert momenteel echt heel nauw. De prijs bepalen is meer dan ooit specialisten werk. En dat zijn de makelaars. En voor wie een huis wil kopen is dit nog steeds een goede tijd. De prijzen zijn redelijk en de rente is laag. Maar of dat lang zo blijft, weet niemand. Maar het aanbod neemt wel af."

Tijdens de Open Huizen Dag kan men geheel vrijblijvend en zonder afspraak de huizen gaan bezichtigen. De NVM Open Huizen Dag is zaterdag 3 oktober van 11 tot 15 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie