Heren ZPCH koploper na de eerste competitieronde

28 september 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Zondag begon voor het eerste herenteam van ZPCH de waterpolocompetitie. In het SKWA ontvingen ze 'de Fuut' uit Maarsen. Gedegradeerd uit de tweede klasse bond was dit voor de Hoofddorpse mannen een onbekende tegenstander. Dit gaf geen problemen want de tegenstander werd met 15-7 opgerold. Twee spelers zijn er vertrokken bij ZPCH Heren1. Toptalent Job Smit is verhuisd naar de Zijl in Leiden, vol ambitie om richting de eredivisie te gaan. Coen de Koning is gestopt. Hiervoor komt de aanvulling van onderaf met de 17 jarigen Bas Schrander en Max van der Kamp. Vorig jaar al geproefd aan het eerste herenteam en dit jaar gaan ze vol aan de bak.

De wedstrijd begon redelijk simpel. Binnen twee minuten stonden de heren van ZPCH met 3-0 voor. Daarna lieten ze zich te veel verleiden om in het trage tempo van de tegenstander mee te gaan. Hierdoor kwam de Fuut stapje voor stapje dichterbij. Vanaf einde tweede periode ging het spel weer goed draaien bij ZPCH, maar de bal wilde het doel niet in. Lat, Paal, Keeper, nogmaals lat. In het veldspel veel sterker met goed waterpolo, maar al deze gemiste kansen resulteerde wel in een 6-4 achterstand.

Gelukkig konden de Hoofddorpers dit voor het einde van de derde periode wel al terugbrengen naar 6-6.

Gevoelsmatig kon ZPCH deze wedstrijd niet verliezen volgens de coach. "Rustig blijven en overtuigd dat de mogelijkheden blijven komen." Dit heeft het team de laatste periode zeker gedaan. Hard gewerkt voor elkaar en voor de winst. Dit resulteerde in een periodewinst van 9-1. Alle tegenaanvallen of overtal situaties werden goed afgemaakt en de spelvreugde spatte er vanaf. De heren uit Maarsen hadden niets meer te vertellen. Topscoorder was Dane Guerard (foto) met zeven doelpunten.

Al met al een mooie pot om mee te starten, eindstand 15-7. Door middel van het doelsaldo staat ZPCH direct bovenaan en de derde klasse bond. Volgende week gaat de reis naar Roelofarendsveen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie