Grote verkeerscontrole levert ruim 130 duizend euro op

2 oktober 2015 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER Op het voormalige bietenterrein aan de Oude Haarlemmerstraatweg, naast de N200 in Halfweg, heeft de politie donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Hoofddoel van deze controle is het bevorderen van de verkeersveiligheid door weggebruikers te controleren op het rijden onder invloed van alcohol, technische staat en overige verkeersonveiligheden. Ook de belastingdienst en de marechaussee verleenden hun medewerking.

Diverse motoragenten reden rond en plukten voertuigen uit het verkeer en leiden deze naar de controle locatie. Ook stonden er diverse ANPR-voertuigen van zowel de politie als de belastingdienst opgesteld. ANPR: deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan onder andere notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, belastingschuld en katvangers.

De ANPR-voertuigen controleerden de kentekens van alle passerende voertuigen en wanneer zij een 'hit' registreerden, werd het betreffende voertuig aan de kant gehaald.

In totaal zijn zo'n 9000 voertuigen gecontroleerd. Bij ruim 120 voertuigen was er een 'hit'. Dan gaat het hoofdzakelijk om de bekende overtredingen zoals een verlopen van APK, niet betaalde boetes of geen verzekering. De controle leverde een bedrag van ruim 130 duizend euro op. Tevens zijn er 33 voertuigen direct in beslag genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie