Nep-tv moet inbrekers weren

29 november 2015 om 00:00 Ondernemend

HAARLEMMERMEER In donkere winterdagen gaat het boevengilde nogal eens op pad. Om inbrekers om de tuin te leiden hebben bewoners van ruim vijfhonderd woningen in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West een nep-televisie in huis om inbrekers af te schrikken. De zogeheten Fake TV bootst de lichteffecten na en lijkt het net alsof er een echte tv aanstaat, waardoor inbrekers denken dat er iemand thuis is.

Maar natuurlijk kunt u ook gewoon de televisie aan laten staan als u een avondje weg bent. Voor de vakantie wordt dat natuurlijk wat lastiger, maar er zijn voldoende mogelijkheden om een huis goed te beveiligen. Zorg ervoor dat op verschillende plekken, op verschillende tijden, in huis (ook op de bovenverdieping) licht brandt als het donker is. Dat kan met behulp van een schakelklok. Vertel de buren dat u met vakantie gaat, zodat zij een oogje in het zeil kunnen. Plaats tijdens uw vakantie een auto op de oprit: een eventuele tweede auto van uzelf of die van uw buren.

Laat wat speelgoed rondslingeren op de grond, zet wat koffiekopjes op tafel en laat er een krant liggen zodat het huis een bewoonde indruk maakt. En vermeld vooral niet op social media of uw antwoordapparaat dat u met vakantie bent…

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie