Gymzaal bij dorpshuis Buitenkaag wordt opgeknapt

30 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

BUITENKAAG Binnenkort wordt de gymzaal naast het dorpshuis in Buitenkaag opgeknapt. Over die beslissing is vooral de lokale partij HAP erg tevreden.

Al in 2007 diende de lokale politieke partij een amendement in om het toenmalige college te bewegen een bedrag van 40.000 euro te reserveren voor de verbouwing van en het onderhoud aan het dorpshuis en de gymzaal. Dat bedrag wilde het toenmalige college uit de begroting halen, waardoor het onderhoud niet kon worden uitgevoerd. Zonder het amendement zou de gymzaal onbruikbaar zijn geworden. Dat heeft de raad toen tegengehouden.

"Wijlen HAP-raadslid Peter van Groenigen heeft zich door de jaren heen enorm ingezet voor het behoud van deze voorziening in de kleine kern en het dubbeldorp Kaag-Buitenkaag", zegt raadslid Chris Groothand. "Dat het nu uiteindelijk zover is, is in zijn nagedachtenis een mooi resultaat."

Het dorpshuis en de gymzaal in Buitenkaag vormen de enige sociaal-culturele accommodatie in de gemeente,, die wordt beheerd door vrijwilligers. De exploitatie is ondergebracht in de SSCCK, de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Kaag. Samen met inwoners van Buitenkaag heeft de organisatie een ondernemingsplan opgesteld met als doel het voortbestaan van de accommodatie waarborgen.

"Nog los van de bijzondere functie van het dorpshuis voor deze kern is juist ook de gymzaal belangrijk", stelt Groothand. "Zo is de Sint Willibrordusschool een vaste gebruiker." Het behoud van voorzieningen zoals deze in de kleine kernen is een belangrijk punt voor de lokale politieke partij HAP. "We blijven ons hier voor inzetten de komende jaren", zo zegt de HAP'er.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie