Gemeente Haarlemmermeer zet ouderen bij het OV weer buiten de bus.

30 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Zijn we blij gemaakt met een dooie mus ?

In de informatie die de gemeente heeft uitgedeeld op de "enige" participatieavond, voor een geselecteerd publiek, schrijft de gemeente:

De bus lijn 340 gaat vaker rijden, de bus gaat sneller rijden, je hoeft niet meer zo lang te wachten bij de halte. Ja, we halen er wel een aantal haltes uit en je moet wel een stuk verder lopen naar de halte maar er komt snel weer een nieuwe bus.

Wel de frequentie na 20.00 uur en op zondag een frequentie van een halfuur dienst,In de zomerdienstregeling overdag een frequentie van 15 minuten. Niks sneller,vaker, en korter wachten

De reizigersadviesraad, heeft in haar advies aan de Stadsregio Amsterdam in april 2015 al aangegeven dat:

Het opheffen van haltes als middel om de snelheid te verhogen, leidt tot weinig reistijdwinst en daarvan dient te worden afgezien.

Een dooie mus dus.

Nu naar de ouderen op de lijn 340. En dan specifiek naar de situatie bij de haltes Houtwijkerveld, en de halte RK kerk.

De haltes die ook gebruikt wordt voor bezoekers, bewoners, vrijwilligers die of bij het tehuis Bornholm of Eijkenhove moeten zijn, of voor Meerstede, voor Horizon of voor de kerk en de begraafplaats.

De gemeente gaat nu de halte Houtwijkerveld en RK kerk samenvoegen en verplaatsen naar het kruispunt bij de Geniedijk. Er zijn drie scholen in die buurt en de gemeente wil de halte marktplein weer terug voor de middenstand in het centrum. Het aantal haltes blijft dan gelijk! Dus geen besparing. Nee, een investering van 400.000 euro.

350 meter lopen naar een halte is voor scholieren geen probleem Zeker als je het met een groot gemak oplegt aan de, over het algemeen oudere bezoekers van de verzorgingshuizen en de begraafplaats.

Weer worden ouderen na het debacle van halte Bornholm van de lijn 300 de dupe zijn. Een oplossing zoals het Meerov is natuurlijk geen oplossing maar meer een doekje voor het bloeden en om de zin van de gemeente of de wethouder door te drukken.

Door het ouderenbeleid zal in de toekomst steeds meer één echtgenoot opgenomen worden in een tehuis en de ander kan op bezoek komen. Met deze halte zal het steeds moeilijker zijn voor partners, vrijwilligers en familie om een bezoek te regelen.

Mijn oproep aan de gemeenteraad is:

Zorg voor het stopzetten van het verder afbreken van het Openbaar Vervoer en zorg dat er een reguliere bushalte bij de tehuizen komt.

Sluit ouderen niet uit bij het reguliere Openbaar Vervoer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie