GroenLinks wil 'politieke gevolgen' na debacle honkbaldossier

1 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van GroenLinks vindt dat het bestuurlijke debacle met de verplaatsing van het honkbalstadion naar Park21 niet zonder politieke gevolgen kan blijven. Het bestuur zal zijn politieke verantwoordelijkheid moeten nemen, vindt fractievoorzitter Nicole Mulder. In gewoon Nederlands betekent dat één of meerdere wethouders zouden moeten opstappen.

GroenLinks is opnieuw geschrokken van de uitkomsten van het recente raadsonderzoek naar het honkbalcomplex. Volgens de partij is een kernwaarde van het openbaar bestuur, namelijk transparantie, in dit dossier met voeten getreden. En dat moet konsekwensies hebben, meent fractieleidster Mulder. "Er moet politieke verantwoordelijkheid worden genomen, want er mag geen spoor van twijfel overblijven over de betrouwbaarheid van het bestuur van onze gemeente."

GroenLinks is net als Forza! en de HAP voor het houden van een raadsenquête. Volgens Nicole Mulder zijn na het jongste raadsonderzoek nog niet alle openstaande vragen beantwoord. "Helaas moeten we constateren dat het niet mogelijk is dit dossier te sluiten. Een aantal hoofdpersonen heeft niet willen meewerken aan het onderzoek. De gebeurtenissen rondom het dossier van de verplaatsing van het honkbalstadion van de Pioniers, maar ook van andere projecten zoals de bouw van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander moeten tot op de bodem worden uitgezocht, want we willen nu precies weten hoe het zover heeft kunnen komen dat de raad buitenspel is gezet en de budgetten zo zijn overschreden."

GroenLinks wil donderdag samen met de HAP een motie indienen om alsnog een enquête te houden. De PvdA weet nog niet of ze zo'n motie gaat steunen. "We gaan ons daar nog uitvoerig over beraden", zegt raadslid Fineke Eveleens. "We hebben zeker geen behoefte om nu nog mensen aan de schandpaal te nagelen. Je kunt je afvragen wat zo'n raadsenquête nog aan informatie kan opleveren. Het raadsonderzoek heeft ook nauwelijks nieuwe gegevens opgeleverd. Wat de controller al eerder boven water heeft gekregen, is nu nog eens bevestigd."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie