Zwanenburg verliest nipt van sterk Roda '23

13 december 2015 om 00:00 Sport

ZWANENBURG Trainer Mehmet Simsek van Zwanenburg was na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen Roda '23 reëel: "Tegen een tegenstander als Roda '23 mag je verliezen. Zij waren sinds lange tijd weer compleet en ik vind het de beste ploeg van onze competitie, vooral voetballend, maar ook door de manier waarop ze de ruimtes benutten. Zij zijn gewoon iets verder dan wij en daarom kan ik vrede hebben met deze nederlaag".

Over de wedstrijd: "Roda '23 was die 1e helft de betere ploeg. Gelukkig had mijn keeper Rene Jonker een hele goede dag, hij haalde zeker 6 ballen van de lijn. Toch kregen wij al in de 8e minuut een tegendoelpunt te verwerken. Die was eigenlijk niet nodig, we stonden even niet op te letten. Daarna was de wedstrijd redelijk gelijk opgaand. Zij speelden vanuit het middenveld veelal de lange bal op hun voorhoedespelers. Wij kwamen via een afstandsschot van Ruben Karelse in de 25e minuut op gelijke hoogte. Maar ook daarna was Roda de betere ploeg. Zij maakten nog voor rust de verdiende 2 - 1. In de rust deed ik een aantal omzettingen. Vervolgens gaven we weinig kansen weg.

Toch kwamen zij een kwartier voor tijd op een 3 - 1 voorsprong. Daarna gingen wij 1-op-1 spelen. In de 82e minuut maakten wij middels een strafschop de 3 - 2. We kregen nog een tweetal kansen op de gelijkmaker, maar daar bleef het bij. Al met al hebben we gewoon terecht verloren. Tegen ploegen als Diemen, OSV, Hercules en Arsenal hebben we onnodig punten laten liggen. Dat moet ons de 2e competitiehelft niet overkomen. We trainen nog aanstaande dinsdag en vrijdag. Ik wilde graag op trainingskamp naar Turkije, maar dat bleek wegens werk voor een aantal spelers niet meer te regelen. Nu gaan we dat volgend jaar proberen. Ons trainingskamp zal nu of in Utrecht of in Eindhoven plaats vinden.