Herenteam Judo Yushi/SJO tweede van Nederland tot 18 jaar

14 december 2015 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER Judo Yushi beleefde het tweede nationale succes binnen één week. Vorige week zondag werd het seniorenteam al kampioen in de eerste klasse van de nationale mixteamcompetitie, afgelopen zaterdag kwam er nog eens een tweede plaats op het NK teams tot 18 jaar bij.

Judo Yushi was voor het NK een samenwerking aangegaan met Stichting Judosport Oost om een team te smeden dat in alle gewichtsklassen sterk was. "We hebben geleerd van vorig jaar, toen we in een paar gewichtsklassen toppers hadden, maar in de breedte niet sterk genoeg.", aldus trainer/coach Barry Piroli.

De Vennepse judoschool had een zware loting en trof in elke ronde topteams. In de eerste ronde lootte het team direct Kenamju uit Haarlem. In een strijd met verrassende individuele uitslagen won Judo Yushi/ SJO het duel met 4-3. In de kwartfinale stond het team tegen de nationale kampioen van vorig jaar, het combinatieteam van Mahorokan/ Slingerland uit Rotterdam e.o. De overwinning werd ook hier pas in de laatste wedstrijd beslist en Judo Yushi won weer met 4-3.

In de halve finale troffen de Vennepers het team van Theo Meijer Sport uit Amersfoort. Judo Yushi nam een voorsprong met 3-0, maar de judoka's uit Midden Nederland kwamen terug tot 3-3. Jelle Snippe kon het duel beslissen met een houdgreep, waardoor eveneens met 4-3 de finale werd bereikt.

In de finale tegen stichting Topjudo Noord-Oost (JTS Heerenveen) zette Daan Moes Judo Yushi/SJO op voorsprong, maar daarna kon alleen Kevin Koehof zijn wedstrijd nog winnen, waardoor de finale met 2-5 werd verloren. Het team Judo Yushi / stichting Judosport Oost behaalde een knappe zilveren medaille.

Het team bestond uit: Jesse Reede (-50 kg), Christopher Groot (-55 kg), Raynaldo Kuijpers (-66 kg), Kevin Koehof (-73 kg) en Robin Swart (-81 kg).