Dames DSOV 1 pakken in moeizame, zware wedstrijd toch de punten.

15 december 2015 om 00:00 Sport

Zondag 13 december speelde de dames van DSOV 1 uit in Utrecht tegen de nummer 5 uit de competitie, HMS Achilles.

Na het verlies van afgelopen week was het belangrijk om weer in de juiste flow te komen.

Dat is gelukt, de winst op HMS Achilles was na 60 minuten een feit (19-24) en de 2e plek werd door de dames uit Vijfhuizen stevig verdedigd.

De winst was binnen maar het wedstrijdbeeld liet vooral in de 1e helft verschillende fases zien. Binnen 7 minuten was er een achterstand van 3-0 en pas in de 8e minuut kon DSOV tot scoren komen (Aimee Kuipers). Een stroeve start maar gelukkig kon DSOV steeds beter in haar spel komen wat resulteerde in de 17e minuut in een gelijke stand van 5-5.

Een lage score en dat kwam vooral omdat beide teams stevig en hard de boel probeerde dicht te houden. Een fysiek zware wedstrijd met veel passie en snelheid. Ondanks de hardheid was het spel onderling zeer sportief.

Het vlaggenschip van DSOV kon in deze 1e helft uiteindelijk toch wat meer doordrukken. Door het harde verdedigen van HMS Achilles kreeg DSOV verschillende penalty's mee en deze werden steeds op spectaculaire wijze benut door de penalty killer van DSOV Rianne Muller.

DSOV gebruikte enorm veel energie en dat werd beloond, 3 minuten voor rust was er een stand bereikt van 6-11 in het voordeel van DSOV. Toch was het HMS die door eigen foutjes van DSOV in korte tijd toch nog 3 maal kon scoren en hierna kwam de ruststand op 9-11.

Met dit tegenvallertje gingen de dames rusten. Na de rust kwam het beeld weer op van de eerste helft en HMS Achilles kon binnen 3 minuten de stand op gelijke hoogte zetten (12-12).

DSOV ging niet bij de pakken neerzitten maar besloten als collectief om nog eens de mouwen op te stropen. Met succes en dat was zeker een compliment voor de groep.

Gestaag kon DSOV de stand steeds wat verder uitbouwen en werd het wedstrijdbeeld stabiel, gretig, snel en doeltreffend. De precisie nam toe terwijl bij HMS Achilles de energie op bleek te zijn.

Amber Haarsma en Nadine van Haaster konden 5 minuten voor tijd beide nog 2 maal tot scoren komen terwijl HMS in deze fase nog maar 2 keer kon scoren. Het verschil was gemaakt en DSOV bereikte een eindstand van 19-24

Een knappe prestatie van de Vijfhuizenaren, DSOV 1 blijft hierdoor stevig op de 2e plek staan.