Dagbesteding Bornholm zoekt hulp bij vernieuwing

18 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De Dagbesteding in Bornholm voor mensen met geheugen of lichamelijke problemen is misschien wel één van de bekendste en langst lopende Dagbestedingsgroepen van Hoofddorp. Dagelijks worden er zeer uiteenlopende bezoekers gastvrij ontvangen, daar waar nodig is krijgen zij ondersteuning of zelfs verzorging aangeboden. Toch vinden de medewerkers van de Dagbesteding het tijd voor verandering.

"De gezelligheid moet natuurlijk hetzelfde blijven, maar we zien ook dat de wensen van ouderen veranderen. Wilden ze vroeger graag handwerken of koken, nu komt er steeds meer vraag naar bijvoorbeeld sport, computeren, schilderen, fotografie of muziek", vertelt Carina Bos, activiteitenbegeleider bij de Dagbesteding.

ROER OM Om aan die vraag van de 'nieuwe ouderen' te kunnen voldoen wordt het roer omgegooid. De huiskamers worden anders ingericht en er wordt ruimte gemaakt voor een echt atelier en een muziekruimte. "Maar daar hebben we wel hulp bij nodig", vertelt Carina.

De medewerkers van de dagbesteding roepen daarom buurtbewoners op om eens op zolder te kijken of zij misschien nog spullen hebben staan die gebruikt kunnen worden om deze ruimtes in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie oude houten werkbank, muziekinstrumenten, een grammofoonplaatspeler, oude fototoestellen, een boetseertafel, of kunst- en muziekboeken. "Maar we zouden het ook heel fijn vinden als mensen hun tijd en energie zouden willen doneren. Misschien zijn er buurtbewoners met een interessante of creatieve hobby die ze in de vorm van een workshop of presentatie met onze bezoekers willen delen. Maar iemand die een muurtje wil helpen schilderen is natuurlijk ook meer dan welkom!", lacht Carina.

DONEER Buurtbewoners die de gevraagde spullen ongebruikt op zolder of in de schuur staan, of vindt geïnteresseerden die het leuk vinden om te helpen met het vernieuwen van de Dagbesteding voor kwetsbare ouderen kunnen zich melden via dagbehandelingsom@amstelring.nl of bel met Carina Bos of Mary Kok op 023-5549870.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie